Τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία δεν μπορούν να είναι στο έλεος των πραγμάτων που έχουν μικρότερη σημασία. Johann Wolfgang von Goethe, 1749-1832, Γερμανός ποιητής & φιλόσοφος

Κραχ μετοχών, εκτίναξη επιτοκίων από «επικίνδυνο πολιτικό τζογάρισμα»

9 Δεκεμβρίου, 2014

Με απώλειες που άγγιξαν μέχρι  και το 7% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης  κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών το πρωί της Τρίτης με την αρνητική ροή των κεφαλαίων να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ σε ένα δεκαπεντάλεπτο.

Οι επενδυτές έστειλαν τις ελληνικές μετοχές στα Τάρταρα κατοχυρώνοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών και κλείνοντας θέσεις στον απόηχο της ανακοίνωσης για την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας .

Ταυτόχρονα το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύτηκε στο 7,69% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε διάστημα δύο μηνών, κλειδώνοντας το κόστος δανεισμού της Ελλάδας από τις αγορές σε απαγορευτικά επίπεδα και επιβεβαιώνοντας ότι η «έξοδος» στις αγορές μέσα στο 2014 ήταν  ευκαιριακή.

Τα διεθνή ΜΜΕ και οι αγορές έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην Ελλάδα, με το Bloomberg να κάνει λόγο για «επικίνδυνο τζογάρισμα» της κυβέρνησης με πολιτικά κίνητρα.

Η αστάθεια αναμένεται να διατηρηθεί στο επόμενο διάστημα, μέχρι να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα.

Στράτης Σαραντάκος
Πιστοποιημένος Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής
www.analitis.gr

Στράτης Σαραντάκος
Πιστοποιημένος Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής ΕΚΤΑ (www.ekta.gr)
www.analitis.gr

Read previous post:
Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν παιδιά γιατί δεν ασπάστηκαν το Ισλάμ

Οι τζιχαντιστές συνεχίζουν τις βαρβαρότητες αποκεφαλίζοντας αυτή τη φορά 4 παιδιά στο Ιράκ γιατί δεν ασπάστηκαν το Ισλάμ. Οι δολοφονίες...

Close