Αυτό που ονομάζουμε στρατηγική, βασικά έχει να κάνει με το να περνάμε τα ποτάμια από τις γέφυρες και να διασχίζουμε τα βουνά από τα μονοπάτια. Anatole France, 1844-1924, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1921

Κοζάνη: Διαμαρτυρήθηκαν με τα φορτηγά τους στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

24 Σεπτεμβρίου, 2020

Τις άδειες κυκλοφορίας των φορτηγών τους παρέδωσαν στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, Γρηγόρη Τσιούμαρη, 60 ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών που εργάζονται επί σειρά ετών στο ορυχείο του νοτίου πεδίου της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν σήμερα με τα φορτηγά τους έξω από το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, για να διαμαρτυρηθούν και να ενημερώσουν την περιφερειακή αρχή για τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία, όπως τονίζουν, έχουν περιέλθει εξαιτίας της διαδικασίας απολιγνιτοποίησης. Όπως ανέφεραν στη συνάντησή τους με τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, έφτασαν στο σημείο να πραγματοποιούν ένα με δύο μεροκάματα το μήνα γεγονός που τους έχει φέρει σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιούμαρης εξήγησε ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια η λιγνιτική δραστηριότητα είναι σε φθίνουσα πορεία, «με αποτέλεσμα σήμερα ο λιγνίτης να συμμετέχει μόνο κατά 8% στο μείγμα της της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας» και πρόσθεσε ότι σήμερα «καλούμαστε με συλλογική προσπάθεια και ευθύνη να αντιμετωπίσουμε την απολιγνιτοποίηση που έρχεται».

Ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών φορτηγών ανέφερε ότι πολλοί που εργάζονταν ως οδηγοί στα φορτηγά τους, εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία, ενώ κάποιοι από τους ιδιοκτήτες πωλούν η αποσύρουν τα οχήματά τους. Πρόσθεσε, δε, ότι «στην Ακρινή υπήρχαν 30 φορτηγά που εργάζονταν στα ορυχεία της ΔΕΗ και σήμερα υπάρχει μόνο ένα», ενώ «όσα είχαν αξία μεταπώλησης τα αγόρασαν ιρανικές και αραβικές εταιρείες, ενώ τα υπόλοιπα οδηγήθηκαν σε διαλυτήρια για να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά».

 του ανταποκριτή μας Σπ. Κουταβά

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Εστιατόρια της πόλης μαγειρεύουν σήμερα για τους πληγέντες της Βηρυτού

   Αγοράζοντας ένα πιάτο φαγητό, ένα γλυκό ή μια πίτα, μπορούν σήμερα οι Θεσσαλονικείς να στηρίξουν έμπρακτα τους χιλιάδες πληγέντες από...

Close