Ο σκοπός του νόμου δεν είναι να καταργήσει ή να περιορίσει, αλλά να διαφυλάξει και να μεγεθύνει την ελευθερία. John Locke, 1632-1704, Άγγλος φιλόσοφος.

Koζάνη: Δέκα εκατομμύρια ευρώ για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών

1 Φεβρουαρίου, 2024

Την προγραμματική σύμβαση «Αναβάθμισης των Εγκαταστάσεων Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας» υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και ο πρόεδρος του ΕΧΚΒ Ανδρέας Βαϊος.  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 10.000.000 € και οι πόροι υλοποίησής του προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.  

Σύμφωνα με τον κ. Βαϊο η χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνει «δαπάνες για την αγορά ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, σύγχρονων οδοστρωτήρων, ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων και συνολική αναβάθμιση όλων μηχανολογικών εγκαταστάσεων».

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως Φορέας Υλοποίησης του έργου αναλαμβάνει μεταξύ άλλων να διαθέσει το επιστημονικό προσωπικό για την επίβλεψη του έργου καθώς την παραλαβή όλων των υποέργων και να υποστηρίζει τη διαδικασία έκδοσης όλων των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων.

Ο Περιφερειάρχης  Γιώργος Αμανατίδης τόνισε πως «η προσπάθεια εκσυγχρονισμού των χιονοδρομικών κέντρων περιλαμβάνει το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Βιτσίου, ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή μας».

Σπύρος Κουταβάς