«Επί γης ειρήνη» θα σήμαινε το τέλος του πολιτισμού όπως τον ξέρουμε. - Τζόζεφ Χέλερ

Κούπερ: «Είμαι σε συνεχή διάλογο με τον Μαρινάκη»

6 Απριλίου, 2023

 Ο Στιβ Κούπερ επιμένει ότι η δημόσια …προειδοποίηση του Ευάγγελου Μαρινάκη δεν θα έχει καμία επίδραση στην προσπάθειά του να κρατήσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League, μετά τη χθεσινή (5/4) στήριξη του ιδιοκτήτη της αγγλικής ομάδας, προέδρου του Ολυμπιακού και της ελληνικής Super League, o οποίος όμως τόνισε ότι «τα αποτελέσματα πρέπει να βελτιωθούν άμεσα».

 Ο προπονητής της Φόρεστ παραμένει πάντως υπό ισχυρή πίεση ενόψει του εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου (8/4) με την Άστον Βίλα και παρόλο που ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέρριψε το ενδεχόμενο της απόλυσης, «έδωσε στον Κούπερ ελάχιστους λόγους να αισθάνεται άνετα», όπως αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα στην Αγγλία.

 «Είμαι σε συνεχή διάλογο με τον ιδιοκτήτη και τίποτα στη δήλωση δεν ήταν έκπληξη για μένα», είπε ο Κούπερ.
 «Ο σύλλογος ενοχλήθηκε με κάποια πράγματα που γράφτηκαν και ήθελε να βάλει ένα τέλος σε αυτό. Αυτό δεν με ενόχλησε, αν σε ενοχλούν τέτοια πράγματα, μην κάνεις καλύτερα αυτή τη δουλειά. Κανείς από εμάς δεν έχει ανοσία σε αυτό. Μιλά συχνά με τον ιδιοκτήτη. Το γεγονός ότι πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς και  να κάνουμε νίκες δεν είναι ανάγκη να είναι σε δήλωση. Οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές. Είτε είναι σε αγώνες είτε όχι, του μιλάω για ό,τι πιστεύουμε ότι χρειάζεται  να γίνει. Το ίδιο έγινε και μετά τη Λιντς (όπου η Φόρεστ έχασε 2-1 την Τρίτη)», πρόσθεσε.

 Η Φόρεστ έχει πάρει μόλις έξι βαθμούς από πιθανούς 42 στις εξορμήσεις της, είναι χωρίς νίκη σε οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος, διάστημα στο οποίο γνώρισε πέντε ήττες, και βρίσκεται στη 17η θέση στη βαθμολογία με 27 βαθμούς, όσο και τρεις άλλες ομάδες, μένοντας εκτός της ζώνης του υποβιβασμού λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων από την Μπόρνμουθ.
 
 «Το κλειδί τώρα είναι η πίστη», πρόσθεσε ο Κούπερ. «Το έχουμε καταφέρει τους τελευταίους 18 μήνες και αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα που έχουμε κάνει. Πρέπει να πιστέψουμε στο πώς παίζουμε και πόσο καλοί μπορούμε να είμαστε. Τώρα είναι η ώρα να το δείξουμε. Θέλουμε να είμαστε μέρος αυτού του πρωταθλήματος και πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα από ό,τι κάναμε στη Λιντς. Πρέπει να δεσμευτούμε σε αυτό τώρα και να πιστέψουμε σε αυτό που κάνουμε ». 

 Α. Βαζογιάννης