Αν δεν μπορείς να πιάσεις ένα παραδείσιο πουλί, πιάσε τουλάχιστον μια βρεγμένη κότα - Νικίτα Χρουστσόφ

Κολοσσοί του αγροδιατροφικού τομέα συνασπίζονται για να προστατεύσουν τη βιοποικιλότητα

23 Σεπτεμβρίου, 2019

Δεκαεννέα μεγάλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και κολοσσοί του αγροδιατροφικού τομέα, “συνασπίστηκαν” με σκοπό να προστατεύσουν τη βιοποικιλότητα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα, στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ αυτών των εταιρειών είναι οι Danone, Kellog, Mars, MacCain Foods, Nestle, Unilever, Balbo Group, DSM, Jacob Douwe Egberts αλλά και και άλλες που δεν παράγουν τρόφιμα, όπως οι Google, L’Oreal και η φαρμακευτική Loblaws.

Όλες μαζί σχημάτισαν τον συνασπισμό “Ένας Πλανήτης Επιχειρήσεων για τη Βιοποικιλότητα” (OP2B) που θα συνεργαστεί με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Επιχειρήσεων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη (WBCSD) στο οποίο μετέχουν περισσότερες από 200 εταιρείες, όπως οι BP, ExxonMobil και Shell.

Οι επιχειρήσεις που μετέχουν σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία, την οποία παρουσίασε στα Ηνωμένα Έθνη ο Εμανουέλ Φαμπέρ, ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της Danone δεσμεύονται “να προστατεύσουν και να αποκαταστήσουν τη βιοποικιλότητα στις αλυσίδες εφοδιασμού και στα προϊόντα τους”.

“Απέναντι στα διατροφικά και αγροτικά αδιέξοδα, προς τα οποία οδεύουμε, επείγει να συνεργαστούμε με τη φύση και ότι να πηγαίνουμε ενάντιά της. Αυτός είναι ο στόχος του συνασπισμού που ξεκινά σήμερα: να αποκαταστήσουμε τη ζωή στα αγροτικά εδάφη, να επανεισάγουμε τη βιοποικιλότητα στα χωράφια και να αλλάξουμε ριζικά τα δεδομένα όσον αφορά την αποψίλωση”, τόνισε.

Οι πολυεθνικές που μετέχουν στον “συνασπισμό” αυτόν έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων όλες μαζί.

Read previous post:
Παρουσίαση της Ιορδανίας ως τουριστικού προορισμού

“ Στο Αμμάν της Ιορδανίας οι καμπάνες ηχούν ανενόχλητα από το πρωί ως το βράδυ και στις εννέα ενορίες των...

Close