Είναι επικίνδυνο για έναν υποψήφιο να λέει πράγματα που οι άνθρωποι μπορεί να θυμούνται - Γιουτζίν Μακάρθυ

Κολάζ του Τομ Μπάτλερ με τα πιο εμβληματικά μέρη του Ντουμπάι παρουσιάζονται σε έκθεση

7 Δεκεμβρίου, 2021

Έργα του Βρετανού καλλιτέχνη Τομ Μπάτλερ, ο οποίος έχει απεικονίσει μερικά από τα πιο εμβληματικά αστικά τοπία του κόσμου, παρουσιάζονται στην έκθεση IconiCity στο Ντουμπάι.
 
Στα κολάζ που επέλεξε για την έκθεση, ο καλλιτέχνης αιχμαλωτίζει το φως του Ντουμπάι- χρυσές αποχρώσεις του απογεύματος, μπλε του νυχτερινού ουρανού στη μαρίνα της πόλης και λαμπερά φώτα που αναδύονται από λευκά και μπεζ κτίρια στο παλιό τμήμα.
 
Χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά από εφημερίδες και τμήματα από σταυρόλεξα, ο Βρετανός καλλιτέχνης χτίζει στρώματα στον καμβά του για να δημιουργήσει τις πιο διάσημες περιοχές του Ντουμπάι, τα γιοτ αγκυροβολημένα κατά μήκος της μαρίνας, τον Μπουρτζ Χαλίφα και τις παλιές αγορές στο Μπουρ Ντουμπάι.
 
Τα έργα δεν προβάλλουν μόνο τα εμβληματικά κτίρια της πόλης, παρουσιάζουν επίσης τη ζωή και τη γλώσσα στο Ντουμπάι μέσα από λεπτομερή στοιχεία που μερικές φορές είναι χιουμοριστικά, στα κολάζ. Κοιτάζοντας προσεκτικά τα έργα, ο θεατής παρατηρεί τις λέξεις και τις φράσεις που ο Τομ Μπάτλερ έχει σκόπιμα αφήσει ευανάγνωστες.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τις τεχνικές των μεικτών μέσων για να δημιουργήσει τοπία μεγάλων πόλεων, όπως το Λονδίνο, η Αβάνα, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη.
 
Ο Βρετανός καλλιτέχνης, Τομ Μπάτλερ θα παρουσιάσει τα έργα του στη γκαλερί Mestaria στο Νουμπάι από τις 11 Δεκεμβρίου.