Όταν η κοινωνία είναι ανήμπορη να δημιουργήσει κράτος, τότε το κράτος πρέπει να δημιουργήσει κοινωνία. Charles Maurice de Talleyrand, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Κόατες:«Η απόφασή μας αυτήν την στιγμή είναι να προχωρήσουμε»

15 Σεπτεμβρίου, 2020

 

    Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που ήταν προγραμματισμένοι για το 2020 και μετατέθηκαν για έναν χρόνο μετά, θα αποφασίσουν μέχρι το τέλος του έτους, ποιά «αντίμετρα» απαιτούνται για να υπάρξει ασφάλεια εξ΄ αιτίας του κορονοϊού, όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τζον Κόατες.
 
    Ο Αυστραλός παράγοντας, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιτροπής συντονισμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) για τους Αγώνες του Τόκιο, είπε  σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ ότι οι διοργανωτές «κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο»  για τους Αγώνες.
 
    «Η απόφασή μας αυτή την στιγμή είναι να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Κόατες σε μια εκδήλωση που σηματοδοτεί την 20ή επέτειο από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ του 2000.

    «Αυτό που περιμένουμε, είναι να αποφασίσουμε ποιά αντίμετρα πρέπει να λάβουμε, για να προχωρήσουμε ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο κορονοϊός. Η έκταση των τελετών, η έκταση της συμμετοχής του πλήθους, κάθε απαραίτητη καραντίνα όταν φτάνουν στην Ιαπωνία. Όλα αυτά τα πράγματα. Και μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του έτους θα κάνουμε μια αξιολόγηση σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσουμε».

    Η ιαπωνική κυβέρνηση και η ΔΟΕ έλαβαν την πρωτοφανή απόφαση τον Μάρτιο για αναβολή των Αγώνων, οι οποίοι αρχικά είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Ιούλιο.
 
    Αξιωματούχοι του Τόκιο, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να αρχίσουν τους Αγώνες το 2021, ακόμη κι εάν η πανδημία δεν έχει μειωθεί σημαντικά.
 
    Ο Ίαν Θορπ, Αυστραλός «χρυσός» Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, δήλωσε ότι ήθελε να δει τους Αγώνες να γίνονται, αλλά θεωρεί πως κάτι τέτοιο είναι αμφίβολο ότι θα μπορούσε να γίνει χωρίς εμβόλιο.

    «Πρώτα απ’ όλα είναι η υγεία των ανθρώπων», δήλωσε ο Θορπ σε δημοσιογράφους στην τελετή και πρόσθεσε: «Ας το βάλουμε λοιπόν σε προοπτική κι εάν δεν έχουμε θεραπεία ή εμβόλιο για τον κορονοϊό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες πιθανότατα δεν θα γίνουν». 

 

Αντ. Βαζογιάννης
 

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Θετική ανταπόκριση από την ΕΤΑΔ ΑΕ, για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου

Άμεση και θετική ήταν η ανταπόκριση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ στα αιτήματα που έλαβε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική...

Close