Μόνο αυτός που ρισκάρει να πάει πολύ μακριά μπορεί να ανακαλύψει πόσο μακριά μπορεί να πάει κανείς. - T. S. Elliot

Κ.Μητσοτάκης: Η αντιμετώπιση των προβλημάτων των AμεΑ,κυβερνητική, αλλά και προσωπική μου προτεραιότητα:

3 Δεκεμβρίου, 2019

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων με Αναπηρία αποτελεί κυβερνητική, αλλά και προσωπική μου προτεραιότητα, αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκο;ς Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή  την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Θέλουμε οι συμπολίτες μας με αναπηρία να ζουν με αξιοπρέπεια: να μετακινούνται άνετα, να σπουδάζουν ανεμπόδιστα και να εργάζονται χωρίς διακρίσεις. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων τους αποτελεί κυβερνητική και προσωπική μου προτεραιότητα. #IDPD2019 https://t.co/e8S0ziQLso pic.twitter.com/SyXVmx8X1s— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 3, 2019

«Υποδεχόμαστε την 3η Δεκεμβρίου με την ελπίδα και την πίστη ότι κάποτε θα πάψει να αποτελεί ξεχωριστή Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία. Και ότι οι πολίτες με αναπηρία θα ζουν, πλέον, με αξιοπρέπεια την καθημερινότητα όλων μας: Θα μετακινούνται άνετα, θα σπουδάζουν ανεμπόδιστα και θα εργάζονται χωρίς διακρίσεις, μετέχοντας ισότιμα στην κοινωνική δράση κάθε ημέρα του χρόνου.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων τους αποτελεί κυβερνητική, αλλά και προσωπική μου προτεραιότητα. Ήδη έχει συγκροτηθεί ειδική τεχνική επιτροπή που θα οδηγήσει σε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης με βάση τις ανάγκες, αλλά και τις επιλογές αυτών των συμπολιτών μας. Πρόκειται για καθήκον της Πολιτείας και χρέος προς τον Πολιτισμό μας. Όσο για μένα, αποτελεί φόρο τιμής στην Μαρίκα Μητσοτάκη που πρώτη έθεσε στο δημόσιο διάλογο -με θάρρος και κόστος, τότε- τα ζητήματα της αναπηρίας.

Η 3η Δεκεμβρίου 2020 δεν πρέπει να βρει την Ελλάδα και πάλι καθηλωμένη σε λόγια συμπαράστασης. Αλλά με απολογισμό έργου και αποτελέσματος. Και αυτό θα γίνει», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Read previous post:
Ναν και Μοράντ οι κορυφαίοι ρούκι του μήνα

Στα...

Close