Οι Αμερικανοί γίνονται όλο και πιο δυνατοί. Είκοσι χρόνια πριν, χρειάζονταν δυο άνθρωποι για να κουβαλήσουν ψώνια αξίας είκοσι δολαρίων. Σήμερα, και ένα παιδί πέντε χρονών μπορεί να το κάνει. Henry Youngman, 1906-1998, Αμερικανός κωμικός

Κλοπ: «Η Λίβερπουλ θα σεβαστεί πλήρως το Europa League»

19 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Λίβερπουλ θα προσεγγίσει το Europa League με τον «σωστό τρόπο» και θα έχει το βάθος για να είναι επιτυχημένη τόσο στην Premier League όσο και στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης, δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ.

Υπενθυμίζεται ότι η εξάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, δεν κατάφερε να προκριθεί στο Champions League για πρώτη φορά μετά την πρώτη πλήρη σεζόν του Κλοπ το 2016/17.

Η ιστορική ομάδα έφθασε στον τελικό του Europa League το 2016 υπό τον Γερμανό τεχνικό, o οποίος είπε ότι στόχος είναι για άλλη μια φορά η πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. 

«Πρώτα και κύρια, νομίζω ότι πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όλοι σεβόμαστε τον ανταγωνισμό με τον σωστό τρόπο, ότι σεβόμαστε τους αντιπάλους με τον σωστό τρόπο», είπε στο TNT Sports και συνέχισε:
«Θα ήθελα πολύ να πάω στον τελικό, προφανώς, αλλά δεν έχω ιδέα αν μπορούμε να το φτάσουμε γιατί θα υπάρχουν πολλές φανταστικές ομάδες ανάμεσα σε εμάς και αυτόν τον στόχο, οπότε πρέπει να φροντίσουμε να αποδώσουμε».

Η Λίβερπουλ αρχίζει την εκστρατεία της στο Europa League κόντρα στην ΛΑΣΚ Λίντζ στην Αυστρία την Πέμπτη πριν υποδεχτεί τη Γουέστ Χαμ στο πρωτάθλημα την Κυριακή.

Ο Κλοπ είπε ότι, ενώ τα ταλέντα που έρχονται από την ακαδημία της Λίβερπουλ σημαίνει ότι το «μέλλον είναι λαμπρό» για τον σύλλογο, δεν θα χρησιμοποιούσε το Europa League ως πεδίο δοκιμασίας για νεαρούς παίκτες.
«Έχουμε πραγματικό ταλέντο εκεί, αλλά δεν είναι πειραματικό», πρόσθεσε. «Πιστεύω ότι αν δεν χτυπηθούμε από έναν σοβαρό τραυματισμό, τότε θα πρέπει να έχουμε αρκετούς παίκτες για να παρατάξουμε μια κορυφαία ομάδα τόσο την Πέμπτη όσο και την Κυριακή, και αυτό είναι ο στόχος μας».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ