Ένα σύστημα δεν μπορεί να είναι συνεπές και πλήρες. Ένα σύστημα μπορεί να είναι είτε πλήρες και ασυνεπές είτε συνεπές και ελλιπές - Kurt Godel, Τσέχος Μαθηματικός

Κλείνουν τις πρεσβείες τους στην Υεμένη ΗΠΑ και Βρετανία

11 Φεβρουαρίου, 2015

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία της βρετανικής πρεσβείας στη Σαναά της Υεμένης, και απομακρύνεται το διπλωματικό προσωπικό της, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός υπουργός Μέσης Ανατολής Τομπάιας Έλγουντ, «η κατάσταση ασφαλείας στην Υεμένη εξακολουθεί να επιδεινώνεται τις τελευταίες ημέρες».

Κλειστή ήταν σήμερα το πρωί και η πρεσβεία της Γαλλίας, ενώ και εκείνες άλλων ευρωπαϊκών χωρών δεν απάντησαν στα τηλεφωνήματα του Γαλλικού Πρακτορείου.

Χθες ανεστάλη η λειτουργία της αμερικανικής πρεσβείας στη Σαναά της Υεμένης, υπό τον φόβο κλιμάκωσης των συγκρούσεων που πλήττουν τη χώρα, ιδίως έπειτα από την παραίτηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι και της κυβέρνησής του τον περασμένο μήνα.

Την πληροφορία επιβεβαιώνει και ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας στο Reuters.

Υπάλληλοι της πρεσβείας δήλωσαν πως η πρεσβεία κλείνει πιθανότατα σήμερα, ενώ πρόσθεσαν πως η πρεσβεία της Τουρκίας ή της Αλγερίας ενδέχεται να κληθεί να φροντίσει στο εξής τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Υεμένη.

Νωρίτερα χθες Τρίτη, 4 φερόμενα μέλη της αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν σε επίθεση που δέχτηκαν από μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή Χαντραμούτ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές.

Read previous post:
Γενς Βάιντμαν: τα προβλήματα της Ελλάδας λύνονται μόνο με πιο σταθερά δημοσιονομικά

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters από την Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της συνόδου της G20, ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας...

Close