Τζωρτζ Μπους, γ.1946, Αμερικανός Πρόεδρος

Κλιμάκια της Περιφ.Αττικής συνδράμουν στους ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας

Εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την πάταξη της αισχροκέρδειας διενεργούν από το πρωί μικτά ελεγκτικά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών από στελέχη του υπ. Ανάπτυξης, της Αστυνομίας και της Περιφέρειας Αττικής.
Στο μεταξύ στις 300 ανήλθαν οι καταγγελίες πολιτών για κρούσματα αισχροκέρδειας κατά το τελευταίο τριήμερο που ενεργοποιήθηκε η σχετική υπηρεσία στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 που λειτουργεί η Περιφέρεια και ο Ιατρικός Συλλόγος Αθηνών για συμβουλευτική και στήριξη των πολιτών σχετικά με το κορονοϊό. Από το σύνολο των καταγγελιών το 48% αφορούσε αυξημένες τιμές σε μάσκες προστασίας, το 47% σε αντισηπτικά και το 4% σε γάντια. 
«Συμμαχία ευθύνης, για να σταματήσουμε την αισχροκέρδεια», χαρακτήρισε ο  περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τη δράση των μικτών κλιμακίων προσθέτοντας: «Μέσα από τις καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο 1110, εντατικοποιούμε  τους ελέγχους για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της εύρυθμης  λειτουργίας της αγοράς. Δεν θα επιτρέψουμε την ανευθυνότητα που επιδεικνύουν κάποιοι επιτήδειοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη προϊόντων. όπως τα αντισηπτικά και τα είδη ατομικής υγιεινής,  και τα διαθέτουν συχνά με αμφίβολη ποιότητα, σε τιμές αυξημένες ακόμα και κατά 400%».
 

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Αλ. Χαρίτσης: Η ατομική ευθύνη είναι σημαντική, μεγαλύτερη σημασία έχει η ευθύνη της κυβέρνησης να στηρίξει το σύστημα υγείας

«Η ατομική ευθύνη είναι σημαντική, μεγαλύτερη όμως σημασία έχει η συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης να στηρίξει άμεσα το δημόσιο σύστημα...

Close