Ο φιλόσοφος είναι ένας τυφλός που ψάχνει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για μια μαύρη γάτα που δεν είναι εκεί. Ο θεολόγος είναι αυτός που τη βρίσκει. - H.L. Mencken, 1880-1956, Αμερικανός Αρθρογράφος

Κλίμα και νερό, κοινό θέμα εορτασμού

   Κλίμα και νερό επέλεξε ως κοινό κεντρικό θέμα εορτασμού ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός για τη φετεινή χρονιά συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας (23 Μαρτίου) με την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2020 (22 Μαρτίου).

   Ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού καθηγητης  Petteri Taalas στο καθιερωμένο μήνυμά του επισημαίνει ότι το κλίμα και το νερό είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα και κατά συνέπεια η συντονισμένη και βιώσιμη διαχείρισή τους είναι αναγκαία, αφού βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των προσπαθειών που αφορούν στην βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική αλλαγή και τη μείωση του κινδύνου από τις φυσικές καταστροφές.  

   Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας 2020, ως εκπρόσωπος της χώρας μας στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό. Ωστόσο, ματαιώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τις 23 Μαρτίου 2020 στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο της εναρμόνισης  της με τα γενικότερα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Πρώτη αποχώρηση παίκτη στην Κύπρο λόγω Covid-19

Η αβεβαιότητα που προκαλεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο, όπως φυσικά και σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου, η πανδημία του κορωνοϊού...

Close