Επειδή ένα πολιτικός ποτέ δεν πιστεύει αυτά που λέει, εκπλήσσεται όταν οι άλλοι τον πιστεύουν. Σαρλ Ντε Γκωλ, 1890-1970, Γάλλος πρόεδρος

Κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο στη δομή της Σιντικής Σερρών

7 Απριλίου, 2020

   Την παραχώρηση της κλειστής δομής στη Σιντική Σερρών στην Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό τη λειτουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου σχεδιάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

   Επίσης, σημειώνεται ότι και οι δύο κλειστές δομές, στη Μαλακάσα και τη Σιντική, στις οποίες έχουν μεταφερθεί όσοι εισήλθαν στη χώρα τον Μάρτιο 2020, «θα παραμείνουν κλειστές για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

   Υπογραμμίζεται επιπλέον ότι για την εύρυθμη λειτουργία των δομών, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προκήρυξε χτες την πρόσληψη διοικητή και 20 συμβασιούχων τρίμηνης διάρκειας ανά δομή, ενώ για τις θέσεις των συμβασιούχων προτάσσονται οι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων αυτών.

   Εξάλλου, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι μετά το πέρας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή της διαδικασίας ασύλου, «θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση των υποθέσεων ατομικά, όπως επιβάλλεται από τη νομοθεσία, και θα προχωρήσουν άμεσα διαδικασίες απέλασης όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας».

   

   Μ.Κ.

Read previous post:
Δωρεά 50.000 ευρώ του ζεύγους Λιβάγια σε νοσοκομείο του Σπλιτ

Δωρεά ύψους 50.000 ευρώ έκαναν ο Μάρκο και η Ίρις Λιβάγια σε νοσοκομείο του Σπλιτ.

Close