Πραγματικότητα είναι οτιδήποτε αρνείται να εξαφανιστεί όταν σταματώ να πιστεύω σ΄αυτό. Philip Dick, 1928-1982, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

«Κλειστά σχολεία-ανοιχτά σινεμά» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

11 Ιανουάριος, 2019

«Ο χιονιάς κλείνει τα σχολεία, εμείς ανοίγουμε το σινεμά!»… «δηλώνει» το Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που…δεν λειτουργεί μόνο στις ετήσιες διοργανώσεις του Νοεμβρίου και του Μαρτίου, αλλά ολόκληρο το χρόνο. Σήμερα – που τα σχολεία της πόλης θα είναι κλειστά λόγω του χιονιά, το Φεστιβάλ ανοίγει τις αίθουσες της ιστορικής έδρας του στο κέντρο της πόλης – στο «Ολύμπιον» της πλατείας Αριστοτέλους και προβάλλει επί…τρείς ώρες ταινίες με ελεύθερη είσοδο.
Στο αναπάντεχο πρωινό «Kids Love Cinema» οι προβολές ξεκίνησαν στις 10.30 το πρωί με την προβολή πέντε ελληνικών ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, σε συνεργασία με την ASIFA Hellas (Ένωση Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων) και θα συνεχιστούν στις 12.30, με το animation φιλμ «Εγώ ο κολοκυθάκης», του Κλοντ Μπαράς που συγκινεί μικρούς και μεγάλους.
Οι πέντε ελληνικές ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους είναι: Τζιτζίκι και Μυρμήγκι του Αλέκου Παπαδάτου, «Πανδώρα και Πλάτωνας: Ο θησαυρός των πειρατών των Νίκου Βεργίτση και Γιώργου Νικολούλιας», «Μαρίζα» του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη και «Οι φίλοι μου τα διαστημάκια» του Δημήτρη Πατρίκιου. – Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 10:30, και «Εγώ, ο Κολοκυθάκης / Ma vie de courgette – (όλες οι ηλικίες)- (Ελβετία – Γαλλία, 2016) σε σκηνοθεσία: Κλωντ Μπαράς. Έγχρωμη, 66΄- Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 12:30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

*Πηγή φωτογραφίας: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
 

Read previous post:
Φάτε περισσότερες φυτικές ίνες και πλήρη δημητριακά για να είστε πιο υγιείς

Όσοι τρώνε κάθε μέρα πολλές φυτικές ίνες και πλήρη δημητριακά (ολικής άλεσης), έχουν μικρότερο κίνδυνο για διάφορες χρόνιες μη μεταδοτικές...

Close