Το να δανείζεσαι δεν είναι πολύ καλύτερο από το να ζητιανεύεις. Όπως το να δανείζεις με τόκο δεν είναι πολύ καλύτερο από το να κλέβεις. Gotthold Ephraim Lessing, 1729-1781, Γερμανός διαφωτιστής

Κλείνουν προσωρινά τα σύνορα στην Ιαπωνία, ακόμη και για τους αθλητές

Η Ιαπωνία παίρνει ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού, για να περιορίσει τα κρούσματα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Kyodo News θα κλείσει τα σύνορά του για να περιορίσει τις περιπτώσεις COVID-19 μόλις έξι μήνες πριν από τους αγώνες.

Το μέτρο θα διαρκέσει έως τις 7 Φεβρουαρίου, την ημέρα δηλαδή που λήγει και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις μεγάλες πόλεις. 

Από τον κλείσιμο των συνόρων θα επηρεαστούν και οι αθλητικές δραστηριότητες, καθώς απαγορεύεται η έλευση ξένων αθλητών και προπονητών, συμπεριλαμβανομένου της κορυφαίας ποδοσφαιρικής λίγκας J-League,η οποία ξεκινά τον επόμενο μήνα, και το Nippon Professional Baseball, το οποίο ξεκινάει τις προπονήσεις την 1η Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Kyodo.

Οι Ιάπωνες αθλητές θα έχουν το δικαίωμα να επανέλθουν στη χώρα, αλλά πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν μπορούν να προπονηθούν ή να αγωνιστούν, ανέφερε η έκθεση.

Ν. Λάκατας