Ολόκληρη η ιστορία του κόσμου μπορεί να συνοψισθεί στο γεγονός ότι όταν ένα έθνος είναι δυνατό, δεν είναι δίκαιο και όταν θέλει να είναι δίκαιο δεν είναι πια δυνατό - Ουίνστον Τσώρτσιλ

«Κλείνει» για τρία χρόνια ο Βιγιαφάνιες

8 Ιουλίου, 2020

Η πολύ σκληρή διαπραγμάτευση του Λούκας Βιγιαφάνιες με τη διοίκηση της Μαζατλάν για την «ελευθερία» του, τράβηξε περίπου ένα μήνα, άλλαξε… ρότα τρεις φορές (ακόμη και με προοπτική δανεισμού του, την οποία «έκοψε» στην πορεία ο Παναθηναϊκός), ωστόσο το βράδυ της Τετάρτης (08/07), βρέθηκε εντέλει η λύση κι ο Αργεντινός, θα μένει ελεύθερος από τη μεξικανική ομάδα.

Οι νέες, μαραθώνιες συζητήσεις που είχαν οι δύο πλευρές καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, οδήγησαν τελικά σε συμφωνία. Ο «Βίγια» θα «χαρίσει» ένα μεγάλο μέρος απ’ το συμβόλαιό δύο ετών που είχε ακόμη με τη Μαζατλάν, αλλά και «κομμάτι» απ’ τα οφειλόμενα ύψους 300.000 Ευρώ που είχαν οι Μεξικανοί προς το πρόσωπό του (δόση Μαΐου) και θα πάρει την «ελευθέρας» του.

Πλέον, απομένει η τελική κουβέντα με τον Παναθηναϊκό, αν και τα πάντα δείχνουν να έχουν «δρομολογηθεί». Καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής, έπαιξε η «στιβαρή» στάση που κράτησε προ δεκαημέρου ο Τσάβι Ρόκα, διαγράφοντας εν μία νυχτί το σενάριο δανεισμού (διότι δεν εξασφαλιζόταν ο Παναθηναϊκός για το επόμενο καλοκαίρι), αλλά και η διάθεση που έδειξαν οι «πράσινοι» -κι εν προκειμένω ο Αλαφούζος- να καλύψουν μέρος των χρημάτων που θα «χαρίσει» ο Βιγιαφάνιες για να μείνει ελεύθερος.

Ο Αργεντινός αναμένεται εντός των επόμενων ημερών στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή και να υπογράψει συμβόλαιο έως το 2023.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Παρέμεινε στη LaLiga η Μπέτις

Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της LaLiga, η Μπέτις εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία, ενώ...

Close