Αντίθετα με τις προεδρικές θητείες, τα προβλήματα σπάνια έχουν ημερομηνία λήξεως. Dwight Eisenhower, 1890-1960, Αμερικανός στρατηγός  & πρόεδρος

ΚΚΕ: Η νέα Κομισιόν θα συνεχίσει την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ

16 Ιουλίου, 2019

«Τις προτεραιότητές της που έχουν διαμορφωθεί με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου παρουσίασε η υποψήφια πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, δίνοντας τα “διαπιστευτήριά” της στα ευρωπαϊκά μονοπώλια και τις πολιτικές ομάδες που τα εκπροσωπούν», επισημαίνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

«Η ανάδειξη Προέδρου στην Κομισιόν είναι αποτέλεσμα ενός σκληρού “παζαριού”, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών που οξύνονται στην ΕΕ λόγω της “χαμηλής απόδοσης” που καταγράφει η ευρωπαϊκή οικονομία», ανέφερε στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος και πρόσθεσε: «Ανεξάρτητα από αντιπαραθέσεις, όποιος κι αν εκλεγεί Πρόεδρος, η νέα Κομισιόν θα συνεχίσει στη βασική στρατηγική της ΕΕ: ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, περιορισμός λαϊκών ελευθεριών, φακέλωμα, αντικομμουνισμός, τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των προσφύγων και των μεταναστών σε όλα τα κράτη-μέλη, στρατιωτικοποίηση, ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που ενισχύει επικίνδυνους σχεδιασμούς και αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων από την αστική τάξη της Τουρκίας στο Αιγαίο, στην κυπριακή ΑΟΖ».

«Μετά την ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, το Eurogroup συζήτησε την πορεία της ελληνικής οικονομίας στα πλαίσια των συμφωνηθέντων με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την 4η Αξιολόγηση και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2020-23. Κομισιόν και Eurogroup εντοπίζουν σειρά “δημοσιονομικών κενών”. Απαιτούν απαρέγκλιτη τήρηση του 3,5% των πρωτογενών πλεονασμάτων, των δεσμεύσεων στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας. Νέα βαριά μέτρα στις πλάτες του Ελληνικού λαού “κόστους” 4,5-6 δισ. Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν βάση για την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Προβλέπουν γενίκευση πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας, αύξηση φοροεισπρακτικών μέτρων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, νέες περικοπές στο συνταξιοδοτικό, σε επιδόματα, ιδιωτικοποιήσεις, μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση υγείας-πρόνοιας και εκπαίδευσης», επισήμανε, επίσης, ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

«Οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να βγάλουν σημαντικά συμπεράσματα, να οργανωθούν, να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη δουλειά, στη ζωή, στη μόρφωση των παιδιών τους», κατέληξε στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Read previous post:
“Δεν υπάρχει ίχνος ρατσισμού πάνω μου” διαβεβαιώνει ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε με σθένος σήμερα τον εαυτό του έναντι οποιασδήποτε κατηγορίας ρατσισμού, έπειτα από τα...

Close