Τρία πράγματα δεν κάνεις στην πολιτική: δεν υποχωρείς, δεν ανακαλείς και δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου. Ναπολέων Βοναπάρτης, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης

ΚΚΕ: Ακόμα και τώρα, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ανησυχητική κατάσταση με ευχολόγια

18 Σεπτεμβρίου, 2020

«Έπρεπε να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο για να παραδεχθεί η κυβέρνηση αυτό που από την πρώτη στιγμή έλεγε το ΚΚΕ, ότι δηλαδή οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊου, εξαιτίας της μη τήρησης των μέτρων προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας» επισημαίνει ανακοίνωση του ΚΚΕ «σχετικά με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία».

«Παρόλα αυτά», προσθέτει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, «ακόμα και τώρα, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ανησυχητική κατάσταση με ευχολόγια προς την μεγάλη εργοδοσία και με επίκληση ξανά της ατομικής ευθύνης, αντί να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και της υγείας των εργαζομένων, όπως τα εξής:

— Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέσα για την υγεία και την ασφάλειά τους, με ευθύνη της εργοδοσίας.

— Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην εστίαση, στον τουρισμό, στο εμπόριο, αλλά και στους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κ.τ.λ.).

— Κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα μέσα μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια.

— Σχέδιο επίταξης όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, ανάλογα με τις ανάγκες (π.χ. και για τα τεστ μοριακού ελέγχου).

— Να μην υπάρξει καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων με όχημα την τηλεργασία. Το κόστος της τηλεργασίας να το αναλάβει αποκλειστικά η εργοδοσία.

— ‘Αδειες ειδικού σκοπού για εργαζόμενους γονείς, ευπαθείς ομάδες, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων».

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Τα μέτρα των δήμων για τον κορονοϊό στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας

    Τα μέτρα που ελήφθησαν από τους δήμους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και αυτά που θα...

Close