Κάθε επαναστατική εξέλιξη φαίνεται ότι προκαλεί τρεις φάσεις αντιδράσεων: 1) «είναι τελείως αδύνατον», 2) «είναι δυνατό αλλά δεν αξίζει τον κόπο να το κάνουμε», 3) «το είχα πει εξαρχής ότι ήταν καλή ιδέα» - Άρθουρ Κλαρκ

Κίνηση – μήνυμα Δραγασάκη με πώληση του ΟΛΠ στην Κίνα σε καλό timing

28 Μαρτίου, 2015

Την ώρα που συνεδριάζει σε αρνητικό κλίμα η Ομάδα των Βρυξελλών για το αν θα υπάρξει συμφωνία που θα ανοίξει τη στρόφιγγα χρηματοδότησης για την Ελλάδα ή αν η χώρα θα κινδυνέψει με ασφυξία και πτώχευση, ο χαμηλών τόνων αλλά μεγάλης δυναμικής και κινητικότητας  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, έκανε μία κίνηση – μήνυμα προς τους Ευρωπαίους, ανακοινώνοντας την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει το δημόσιο στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων.

Η δήλωση , του κ. Δραγασάκη έγινε στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua), όπως μετέδωσε το Reuters. Η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να υποβάλουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά» επισήμανε ο κ. Δραγασάκης, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εβδομάδων αφότου υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης, προσέθεσε ο κύριος Δραγασάκης, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Εκτός από την Cosco για τον ΟΛΠ ενδιαφέρονται η ICTS από τις Φιλιππίνες και η APM Terminals από την Ολλανδία, θυγατρική της δανικής Maersk, του μεγαλύτερου στον κόσμο παίκτη μεταφοράς κοντέινερ.

Ο κ. Δραγασάκης θα επιστρέψει στην Αθήνα την Κυριακή.

Read previous post:
Στην «Ομάδα των Βρυξελλών» η λίστα

Με φόντο την υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch λόγω της «μεγάλης πίεσης» υπό την οποία βρίσκονται τα δημοσιονομικά,...

Close