Στον άνθρωπο με κακή γνώση, το θάρρος γίνεται θράσος, η σοφία σχολαστικότητα, η ευφυΐα κοροϊδία, η απλότητα βαναυσότητα και η καλοσύνη γίνεται κολακεία. John Locke, 1632-1704, Άγγλος φιλόσοφος

Κινητοποιήσεις για την κατάσταση στη δημόσια υγεία και για την έμφυλη βία

25 Νοεμβρίου, 2021

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιήθηκαν στις 6.30 το απόγευμα, η μία για την κατάσταση στη δημόσια υγεία και η άλλη για την έμφυλη βία.

Την πρώτη διαμαρτυρία διοργάνωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και σε αυτήν συμμετείχαν εργατικά σωματεία της πόλης, με αιτήματα την ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων, μόνιμες προσλήψεις, σταμάτημα της “εμπορευματοποίησης” της υγείας με πρόσχημα την πανδημία, περισσότερες υποδομές, κλίνες, κ.α.

Η άλλη κινητοποίηση έγινε με αφορμή την ημέρα κατά της έμφυλης βίας και σε αυτή συμμετείχαν κοινωνικές οργανώσεις, συλλογικότητες, κινήσεις της Αριστεράς, φοιτητές, μέλη του κόμματος και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, κ.α.

Ακολούθησαν ξεχωριστές πορείες, αντίστοιχα, η πρώτη μέσω της πλατείας Αγίας Σοφίας και της οδού Τσιμισκή και η δεύτερη μέσω Καμάρας και της οδού Ολύμπου, οι οποίες κατέληξαν σε διαφορετικά σημεία της πλατείας Αριστοτέλους.