Το ρίσκο πηγάζει από την άγνοια του τί κάνετε - Warren Buffett

Κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία από τον αμερικανκό προστατευτισμό βλέπει η Ελβετία

20 Μαρτίου, 2018

Η ελβετική κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα ότι ο αμερικανικός προστατευτισμός θα μπορούσε να υπονομεύσει την ανοδική πορεία της οικονομίας που την ανάγκασε να αναθεωρήσει ανοδικά τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, η οποία βασίζεται στις εξαγωγές.

Όπως και η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η καλοδεχούμενη πρόσφατη υποτίμηση του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ θα μπορούσε να αντιστραφεί εάν προκληθεί και πάλι αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές, προκαλώντας νέα προβλήματα για τους εξαγωγείς.

Η γραμματεία Οικονομικών Υποθέσεων (SECO) αναμένει τώρα ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας να διαμορφωθεί στο 2,4% φέτος και στο 2,0% το 2019. Η SECO ανακοίνωσε πως θεωρεί πως οι βραχυπρόθεσμοι θετικοί και αρνητικοί παράγοντες για την παγκόσμια οικονομία είναι ισορροπημένοι.

«Η παγκόσμια ανοδική πορεία θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο και το ελβετικό φράγκο θα μπορούσε να υποτιμηθεί περαιτέρω στο πλαίσιο της διατήρησης των καλών διεθνών οικονομικών συνθηκών. Αυτό με τη σειρά του θα έδινε στην ελβετική οικονομία περαιτέρω ώθηση», ανέφερε.

«Ωστόσο, τα μέτρα προστατευτισμού που πρόσφατα ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ δημιουργούν κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία».

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Κένυα: Πέθανε ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος του Βορρά

    Ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος του Βορρά πέθανε στην Κένυα σε ηλικία 45 ετών και πλέον απομένουν εν...

Close