Αυτοί που καθιστούν μια ειρηνική επανάσταση αδύνατη, κάνουν μια βίαιη επανάσταση αναπόφευκτη “Τζων Κέννεντυ (1917-1963) Αμερικανός πρόεδρος”

«Κερνάμε Ήπειρο» – Εκθεση παραδοσιακών προϊόντων Περιφέρειας Ηπείρου

23 Αυγούστου, 2017

«Γνωριμία» με τα παραδοσιακά προϊόντα της Ηπείρου θα έχουν όσοι βρεθούν, από τις 25 έως και τις 27 Αυγούστου, στην παραλία της Πρέβεζας, όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται η έκθεση «Κερνάμε Ήπειρο» με τη συμμετοχή δεκάδων παραγωγών της περιοχής.
Πρόκειται για διοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο στρατηγική στήριξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων και παραγωγών.
Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, η διοργάνωση μετά την επιτυχία που σημείωσε πέρυσι συνεχίζεται και φέτος με την προοπτική να γίνει θεσμός, ώστε τόσο οι επισκέπτες, όσο και οι ντόπιοι, να γνωρίσουν τα προϊόντα της πλούσιας ηπειρωτικής γης. Επιπλέον, σημειώνει πως η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο της προβολής και της προώθησης των προϊόντων της συμμετέχει από κοινού με τους παραγωγούς σε διεθνείς εκθέσεις και διοργανώσεις.
Τις απογευματινές ώρες του τριημέρου της διοργάνωσης οι 40 και πλέον παραγωγοί θα παρουσιάζουν αγροτικά προϊόντα, όπως μέλι, γαλακτοκομικά, βότανα και παραδοσιακά ζυμαρικά, στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης. Η έκθεση θα «φιλοξενείται» και στην πλατεία Σκουφά της Άρτας από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου.
Την Κυριακή, 27 Αυγούστου, η Πρέβεζα θα αναδείξει την ναυτική της παράδοση, με μια διοργάνωση-θεσμό, τη «Γιορτή της Σαρδέλας». Κατά μήκος της παραλίας, από αργά το απόγευμα κι έως τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης ημέρας, θα προσφέρονται σαρδέλες ψητές στα κάρβουνα, άφθονο κρασί και κηπευτικά από την περιοχή. Η βραδιά θα ξεκινήσει με χορευτικά συγκροτήματα από τη Νάουσα, τη Ροδαυγή της Άρτας και τον δήμο της Πρέβεζας.
Μ. Τζώρα

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Αρχίζει σήμερα το Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Δήμου Δέλτα

Είκοσι χρόνια συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών του Δήμου Δέλτα στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 500 μουσικοί από την...

Close