Ελευθερία είναι εκείνη η δύναμις όπου έχει ο άνθρωπος εις το να κάμη όλον εκείνο, οπού δεν βλάπτει εις τα δίκαια των γειτόνων του. Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς

Κερέ: διαφορετικές μεταρρυθμίσεις ναι, επιμήκυνση όχι

29 Ιανουάριος, 2015

O Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος έχει ήδη οποιοδήποτε «κούρεμα» των ελληνικών τίτλων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Ευρωτράπεζας, αποκλείει κατηγορηματικά και το ενδεχόμενο επιμήκυνσης των ελληνικών κρατικών ομολόγων που βρίσκονται στην κατοχή της ΕΚΤ, καθώς όπως δηλώνει στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», «αυτό θα ήταν σαν να παραχωρούμε ένα δάνειο [στην Ελλάδα] και αυτό απαγορεύεται από τις συνθήκες», τονίζει ο στενός συνεργάτης του Μάριο Ντράγκι.

Ερωτηθείς για το σενάριο επιμήκυνσης των διμερών δανείων στήριξης που έχουν παραχωρήσει οι ευρωπαίοι εταίροι στην Ελλάδα, ο κ. Κερέ περιορίστηκε στο σχόλιο πως αυτή η απόφαση ανήκει στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών.

Τόνισε ωστόσο πως οι μεταρρυθμίσεις οφείλουν να συνεχιστούν, αν και όπως είπε «πιθανώς θα υπάρχουν διαφορετικές μεταρρυθμίσεις από αυτές που περιμένουμε, με δεδομένο ότι τώρα υπάρχει μια νέα κυβέρνηση» συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να παίζει σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού […] από την άλλη πλευρά, η Ευρώπη πρέπει να αποδεχτεί τη δημοκρατική αλλαγή στην Αθήνα, ακόμα κι αν βασίζεται σε πολιτικές που είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες».

Read previous post:
Στο στόχαστρο ο Αντ.Σαμαράς

Με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μοιάζει η ΝΔ που έχει πολλές ηφαιστειογενείς ζώνες, ενώ κυριαρχεί το κλασικό ρητό «η νίκη...

Close