Όσες περισσότερες αποφάσεις αναγκάζεσαι να πάρεις μόνος σου, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεσαι την ελευθερία επιλογής που έχεις. Thornton Wilder, 1897-1975, Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας

ΚΕΠΕ: 37,6 δισ. απενδύσεις στην Ελλάδα μέσα σε 2 χρόνια

12 Οκτώβριος, 2014

Από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014 έχουν γίνει στη χώρα μας συνολικές επενδύσεις 37,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), όπως αναφέρει ο πρόεδρός του Κέντρου Νικόλαος Φίλιππας, σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

Ο κ. Φίλιππας τονίζει το ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις, αν και επισημαίνει ότι έχουμε πολλά παραδείγματα περιπτώσεων όπως αυτά της αξιοποίησης του Ελληνικού και της Οξυάς, που έχουν αναβληθεί λόγω δικαστικών προσφυγών.

Σύμφωνα με τον ίδιο παρουσιάζονται σημαντικές καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις, καθώς το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο, κυρίως λόγω του αυξημένου κινδύνου και της χαμηλής πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Ο ρυθμός ανάπτυξης το 2015 θα είναι 1,85% το πρώτο τρίμηνο και 2,07% το δεύτερο, συμπληρώνει.

Ο πρόεδρος του ΚΕΠΕ υποστηρίζει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ θα έχει ουσιαστικές, αλλά και ψυχολογικές συνέπειες στις αγορές, αλλά και στην κοινωνία, αφού θα αισθανθεί ότι οι θυσίες της δεν πήγαν χαμένες, επισημαίνοντας επίσης ότι η Ελλάδα επέστρεψε το 2014 με επιτυχία στις αγορές.

Read previous post:
Ηράκλειο: έκρηξη ισοπέδωσε μεζονέτα

Ένα σπίτι κατέστρεψε ολοσχερώς έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή των Βοριζίων Ηρακλείου. Η...

Close