Μόνο ένα λάθος χρειάζεται την υποστήριξη της κυβέρνησης. Η αλήθεια μπορεί να σταθεί μόνη της. - Thomas Jefferson

Κέντρο εναλλακτικού αθλητισμού στον Στρούμπουλα

16 Απρίλιος, 2021

Προς υλοποίηση τίθεται το καινοτόμο έργο «Κέντρο Εναλλακτικού Αθλητισμού και Αναψυχής», το οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί στο οροπέδιο Στρούμπουλα, στη Δημοτική Ενότητα Τυλίσου, μετά από τις υπογραφές που «έπεσαν» και επίσημα σήμερα (16/4). Με την κατασκευή του, η Κρήτη, μαζί με τα άλλα δημοφιλή τουριστικά μέρη της χώρας, αναμένεται να αποτελέσει και αθλητικό προορισμό, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη.

Η υπογραφή έγινε σε πανηγυρικό κλίμα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου στην Τύλισο. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης.

Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του υφυπουργείου Αθλητισμού, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ποσό ύψους 1.245.113,25 € .

Μιλώντας για το έργο ο ο κ.Αυγενάκης επεσήμανε τη μοναδικότητα του αλλά και το πλήθος των δραστηριοτήτων που θα φιλοξενήσει και τόνισε ότι δεν είναι μόνο ένα πρότυπο έργο αθλητισμού που φιλοξενεί πολλά και ξεχωριστά αθλήματα αλλά και ένα έργο που βοηθά σημαντικά την ανάπτυξη της περιοχής και προστατεύει παράλληλα το μοναδικό περιβάλλον του Οροπεδίου του Στρούμπουλα. Ο κ.Αυγενάκης αναφέρθηκε στις οργανωμένες και πιστοποιημένες υπηρεσίες που θα λειτουργούν στο κέντρο και θα δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά αθλητικών έργων που υλοποιούνται ή δρομολογούνται σε όλους τους Δήμους της Κρήτης, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στο ΕΑΚΗ αλλά και στις κολυμβητικές εγκαταστάσεις του Λίντο.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας από την πλευρά του τόνισε ότι το έργο έρχεται να συμπληρώσει την έλλειψη υποδομών που υπάρχει στον αθλητισμό γενικότερα στην Κρήτη, και αναφέρθηκε στην συμβολή του υφυπουργού που αγκάλιασε το έργο και δημιούργησε τα κίνητρα. Παράλληλα ο Δήμαρχος τόνισε ότι από την πλευρά του Δήμου Μαλεβιζίου υπήρξε η θέληση και η δουλειά που οδήγησε στη σημερινή υπογραφή.  Ο κ. Μποκέας αναφέρθηκε τόσο στους δικούς του συνεργάτες όσο και σε αυτούς του κ.Αυγενάκη που εργάστηκαν για να παρουσιαστεί σήμερα αυτό το αποτέλεσμα.

Το Έργο περιλαμβάνει:
– Υπαίθριο Γυμναστήριο και χώρους ελεύθερης εκγύμνασης με όργανα εξωτερικού τύπου και έναν Τοίχο Αναρρίχησης 
– Υπαίθρια Γήπεδα Τένις (δύο κανονικά, ένα μίνι)
– Μίνι Γκολφ 
– Πίστα Τοξοβολίας
– Χώρους Ιππασίας
– Ποδηλατόδρομο 
– Στίβο και Διαδρομή Περιπάτου
– Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
– Παιδική Χαρά και Τοίχο Αναρρίχησης
– Φωτοβολταϊκό Πάρκο που θα καλύπτει τις ανάγκες του συνόλου των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και θέρμανσης – ψύξης του Κέντρου.