Οι περισσότεροι άνθρωποι υπερεκτιμούν τι μπορούν να κάνουν μέσα σ΄ένα χρόνο και υποτιμούν τι μπορούν να κάνουν σε δέκα χρόνια. Bill Gates, Αμερικανός επιχειρηματίας (Microsoft)

Κέντρο ελέγχου μολυσματικών ασθενειών θα δημιουργήσουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Τόκιο

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Τόκιο, που αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 λόγω του κορονοϊού, σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα κέντρο ελέγχου μολυσματικών ασθενειών κατά τη διάρκεια των Αγώνων, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 23 Ιουλίου-8 Αυγούστου.

Αυτή η δομή θα έχει το μεγάλο καθήκον του συντονισμού των ελέγχων και στη συνέχεια τον εντοπισμό ατόμων που έχουν μολυνθεί με την Covid-19, την απομόνωση και τη θεραπεία τους.

«Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, η αποστολή του κέντρου θα είναι να συντονίζει τα πιλοτικά αντι-μολυσματικά μέτρα σε συνεργασία με τα τοπικά κέντρα υγείας και υγιεινής και ένα ιατρείο που θα βρίσκεται στο Ολυμπιακό χωριό» δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο, γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής.

Ο κ. Μούτο έκανε δηλώσεις μετά από μια συνάντηση της ομάδας εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των διοργανωτών, των δημοτικών αρχών και της κυβέρνησης, η οποία συγκροτήθηκε για την ανάπτυξη των κατευθυντήριων γραμμών για την πολιτική υγείας των Αγώνων.

Αυτή η ομάδα έχει ήδη συζητήσει μέτρα, όπως η απαγόρευση χειραψιών, ο περιορισμός κίνησης των αθλητών και ο καθορισμός δεσμευμένων διαδρομών, προκειμένου να περιοριστεί η επαφή και η έκθεση στον ιό. Πάντως, δεν αναμένεται τελική απόφαση πριν από τους πρώτους μήνες του 2021.

 

Χρ. Μουρδουκούτας

 

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Η Μόσχα δεν θα κλείσει μπαρ και εστιατόρια, παρά τις συστάσεις

Οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τη λειτουργία των μπαρ και των εστιατορίων από τις 23:00...

Close