Πολλά ωραία επιχειρήματα έχουν καταστραφεί από κάποιον που ξέρει για τι πράγμα μιλάει. Miguel de Unamuno, 1864-1936, Ισπανός συγγραφέας & φιλόσοφος

Κέντρο Δημιουργικότητας για το κοινό δημιουργήθηκε στην Όπερα του Σίδνεϊ

25 Νοεμβρίου, 2021

Ένας νέος χώρος στην Όπερα του Σίδνεϊ, που συναρπάζει με τις παραστάσεις της τους θεατές εδώ και περίπου μισό αιώνα, στοχεύει να εμπλέξει το κοινό πιο δημιουργικά.
Πρώην γραφείο έχει μετατραπεί σε ένα νέο δημιουργικό χώρο, που θα υποδέχεται το κοινό από τις αρχές Ιανουαρίου.
Το Κέντρο Δημιουργικότητας, βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία του κτιρίου και θα φιλοξενεί συμμετοχικές παραστάσεις, εγκαταστάσεις και εργαστήρια όλο τον χρόνο δια ζώσης και διαδικτυακά.
Το Κέντρο είναι ένα από τα τελευταία πρότζεκτ του 10ετούς σχεδίου ανανέωσης της Όπερας.
«Αυτό είναι ένα μέρος όπου ειδικά οι νέοι θα μπορούν να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητά τους και να γίνουν οι δημιουργικοί πολίτες του μέλλοντος» ανέφερε σύμφωνα με το ABC News, η Λουίζ Χέρον, διευθύνουσα σύμβουλος της Όπερας του Σίδνεϊ.
Η πρώτη εμπειρία στο Κέντρο Δημιουργικότητας είναι το House Warming, μια δωρεάν εγκατάσταση από την καλλιτέχνη από το Σίδνεϊ, Ρόσι Ντίκον.  Πρόκειται για έναν χώρο σαν δάσος, φτιαγμένο με ανακυκλωμένα υλικά και οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν την εγκατάσταση και να κάνουν τις δικές τους προσθήκες δημιουργώντας μια εξελισσόμενη εμπειρία με την πάροδο του χρόνου.
Για ενήλικες άνω των 18, το Architecture Club, είναι μια σειρά από εργαστήρια εμπνευσμένα από το έργο του αρχιτέκτονα της Όπερας  Γιερν Ούτσον, ο οποίος προώθησε μια νέα μορφή αστικού κτιρίου, ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά αρχιτεκτόνων και εμπνέει ακόμα και σήμερα.