Πολιτική: ιπποδρομία Δουρείων Ίππων. Stanislaw Jerzy Lec, 1906-1966, Πολωνός γνωμικογράφος

Κέλλυ Κυδωνάκη:«Ήταν κάτι που ονειρευόμουν πάντα. Ήθελα να κατακτήσω την πρώτη θέση»

6 Φεβρουαρίου, 2018

«Ήταν κάτι που ονειρευόμουν πάντα. Ήθελα να κατακτήσω την πρώτη θέση» εκμυστηρεύεται η Κέλλυ Κυδωνάκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο FM104.9», σχολιάζοντας την εκπληκτική παρουσία της στα +59kg, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καράτε Νέων Γυναικών του Σότσι, που την ανέβασε στο υψηλότερο βάθρο.

Η 16χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης, ασχολείται με το Καράτε από τεσσάρων ετών και όπως λέει αισθάνεται ότι μεγαλώνει και ζει παράλληλα με αυτό το άθλημα το οποίο δεν θα μπορούσε να σταματήσει σε καμία περίπτωση.

«Ήταν κάτι δύσκολο για μένα. Κάθε αγώνας που έδωσα ήταν δυνατός. Όλες οι συναθλήτριες μου ήταν υψηλού επιπέδου και αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντικό για μένα το μετάλλιο», αναφέρει και περιγράφει πως άρχισε να ασχολείται με το Καράτε, «ρώτησα τους γονείς μου πως ξεκίνησα και μου έχουν πει ότι από τριών ετών, τους ζητούσα να πάω στο « καγάτε», ούτε να το πω δεν μπορούσα. Έτσι σε ηλικία τεσσάρων ετών άρχισα να ασχολούμαι με το άθλημα».

Η Κέλλυ Κυδωνάκη θεωρεί ότι το Καράτε έχει αρκετές απαιτήσεις και ότι είναι ένα παρεξηγημένο άθλημα για τις γυναίκες αν και όπως λέει «τα περισσότερα μέλη της εθνικής Ελλάδας είναι κορίτσια».

Η κορυφαία αθλήτρια από το Τρυπάκι της Κρήτης περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση, «είναι δύσκολο για τα παιδιά της Κρήτης να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στις προπονήσεις τις Εθνικής Ελλάδας. Δεν μπορώ να είμαι σε όλες τις προπονήσεις της εθνικής ομάδας εξαιτίας της απόστασης, αν και θα το ήθελα πολύ».

Υπενθυμίζεται ότι στον τελικό η Κέλλυ Κυδωνάκη, νίκησε 4-1 την Αλιακσέγεβα από τη Λευκορωσία. Στους προκριματικούς, είχε ξεπεράσει διαδοχικά τα εμπόδια των Ισμαϊλοβα (Αερμπαϊτζάν) με 4-0, Χάλκβιστ (Σουηδία) με 5-1, την Μπετσίροβιτς (Κροατ στον τελικό νίκησε 4-1 την Αλιακσέγεβα από τη Λευκορωσία.

Στους προκριματικούς, είχε ξεπεράσει διαδοχικά τα εμπόδια των Ισμαϊλοβα (Αερμπαϊτζάν) με 4-0, Χάλκβιστ (Σουηδία) με 5-1, την Μπετσίροβιτς (Κροατία) 3-0 και Γέλζοβα (Σλοβενία) με 3-1.

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου 

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Εθισμένοι στα κοινωνικά δίκτυα οι Έλληνες γονείς

Το Διαδίκτυο παραμένει ιδιαίτερα μεταβλητό και τα πάντα αλλάζουν με ταχύτατο ρυθμό, οπότε "οφείλουμε να είμαστε αναγκαστικά σε μια διαδικασία...

Close