Στην πολιτική, η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα. Ναπολέων Βοναπάρτης, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης

Κατρίν Ντε Μπολ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Άριστο το επίπεδο συνεργασίας της Europol με τις ελληνικές Αρχές

26 Νοεμβρίου, 2018

«Το επίπεδο συνεργασίας της Europol με τις ελληνικές Αρχές είναι άριστο. H Europol αυτή τη στιγμή έχει αποσπάσει έξι στελέχη της μόνιμα στη Λέσβο, τα οποία συνεργάζονται με τις ελληνικές Αρχές. Υπάρχουν αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια. Η συνεργασία μας αυτή συνεχίζεται γιατί υπάρχει ανάγκη ανταλλαγής πληροφοριών», τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκτελεστική διευθύντρια της Europol, Κατρίν Ντε Μπολ, μετά τη συνάντησή της με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

«Η Europol και η Ελληνική Αστυνομία έχουν ήδη ένα επιχειρησιακό πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει δύο κύριες δράσεις», πρόσθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ντε Μπολ. «Πρώτον, υποστηρίζουμε τις έρευνες με τα αποσπασμένα στελέχη μας στην Ελλάδα και δεύτερον, η Europol υποστηρίζει, διά μέσου δευτερογενών ελέγχων, όποτε υπάρχει ένα αίτημα από την Ελλάδα. Τα στοιχεία εξετάζονται από το προσωπικό της Europol στις βάσεις δεδομένων της, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια διασύνδεση με άλλη εγκληματική ενέργεια».

Επίσης, η εκτελεστική διευθύντρια της Europol αναφερόμενη στη συνάντησή της με τη κ. Γεροβασίλη και τον κ. Ανδρικόπουλο, υπογράμμισε: «Θα δουλέψουμε μαζί και στο μέλλον προς την ίδια κατεύθυνση».

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Κ. Γαβρόγλου: Να απομονωθούν οι φασιστικές κραυγές στα σχολεία

Έκκληση στα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων «να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές» απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας...

Close