Πολιτική είναι η τέχνη να ψάχνεις για προβλήματα, να τα βρίσκεις παντού, να κάνεις λάθος διάγνωση και να εφαρμόζεις λάθος λύσεις. Groucho Marx, 1890-1977, Αμερικανός κωμικός

Καθημερινή απολύμανση όλων των δημόσιων νοσοκομείων της πρωτεύουσας, από τον Δήμο Αθηναίων

Καθημερινά απολυμαίνει, από τις αρχές Μαρτίου, τους χώρους πρόσβασης όλων των δημόσιων νοσοκομείων της πρωτεύουσας,   ο Δήμος Αθηναίων, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού. 
Όπως  αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου,  απολυμάνσεις γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα και σε χώρους έξω από ιδιωτικές κλινικές, ενώ συνεχίζονται σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους, πλατείες, χώρους έξω από σταθμούς μετρό και τρένων, στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, δημόσια και δημοτικά κτίρια, αλλά και όπου χρειάζεται προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, αυτό κατέστη εφικτό χάρη στην πρόσφατη παραλαβή υπερσύγχρονων οχημάτων που τετραπλασίασαν τις δυνατότητες του στον τομέα «πλύσιμο-απολύμανση». Τα συνεργεία αποτελούνται από 150 εργαζομένους , στους οποίους έχουν παρασχεθεί όλα τα απαραίτητα μέσα για την προσωπική τους ασφάλεια (γυαλιά, μάσκες, ειδικές φόρμες και μπότες). Τα νοσοκομεία που απολυμαίνονται είναι τα εξής: Ευαγγελισμός-Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών-ΝΙΜΤΣ- Πολυκλινική-Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών- Παμμακάριστος- Σωτηρία -Αλεξάνδρα- 401- Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας- Γ. Γεννηματάς-Παίδων «Η Αγία Σοφία»- Παίδων  «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»- ‘Αγιος Σάββας -ΕΛΠΙΣ – Ιπποκράτειο -Λαϊκό- Αρεταίειο και Αιγινήτειο. 
Σε δήλωση του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνει ότι ο δήμος είναι σε θέση πλέον να κάνει απολυμάνσεις «μεγάλης κλίμακας, κυρίως σε σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία, αλλά και σε ολόκληρη την πόλη. Μπορούμε και κάνουμε απολύμανση παντού», υπογραμμίζει.
 

Read previous post:
Θύμα του κορονοϊού ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης Άντζελο Ροτόλι

Απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών ο Ιταλός πυγμάχος από το Μπέργκαμο Άντζελο Ροτόλι, που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο χτυπημένος από τον...

Close