Μερικές φορές εύχομαι οι άνθρωποι να έδιναν μεγαλύτερη έμφαση στην τήρηση του νόμου από όση δίνουν στην επιβολή του. Calvin Coolidge, 1872-1933, Αμερικανός πρόεδρος

Καθημερινές εξετάσεις στους παίκτες για να ξαναρχίσει η Premier League

Στη χρησιμοποίηση μηχανημάτων για γρήγορη πραγματοποίηση τεστ για τον κορονοϊό προετοιμάζονται οι σύλλογοι της Premier League, ελπίζοντας ότι το μέτρο αυτό θα τους επιτρέψει να επανέλθουν με ασφάλεια στην αγωνιστική δράση, όταν η βρετανική κυβέρνηση χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mirror», με τα μηχανήματα αυτά, που θα εγκατασταθούν στα προπονητικά κέντρα των ομάδων, θα υπάρχει η δυνατότητα καθημερινής εξέτασης των ποδοσφαιριστών, ώστε αν κάποιος βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, να μπαίνει σε καραντίνα πριν προλάβει να μεταδώσει τον ιό στους συμπαίκτες του.

Αν και η πανδημία στη Βρετανία βρίσκεται ακόμη στη φάση της έξαρσης, οι αγγλικές ομάδες ελπίζουν ότι θα έχουν το «πράσινο φως» για να επιστρέψουν στις προπονήσεις στα μέσα Μαϊου, με την προοπτική οι αγώνες να επαναρχίσουν στις αρχές Ιουνίου. 

Εξυπακούεται ότι, εφόσον αυτό το αισιόδοξο σενάριο ευοδωθεί, οι εναπομείνασες εννέα αγωνιστικές της Premier League θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Σύφωνα με την ίδια εφημερίδα, μάλιστα, η απαγόρευση παρουσίας θεατών θα μπορούσε να επεκταθεί ως το τέλος του 2020.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Read previous post:
Ασπίδες προστασίας διέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στις ΜΕΘ νοσοκομείων

   Ασπίδες προστασίας προσώπου διένειμε, χτες και σήμερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) σε όλες τις ΜΕΘ, τα αναισθησιολογικά και τα...

Close