Κάθε πρόοδος εξαρτάται από ενέργειες. Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς φυσική ή πνευματική προσπάθεια, και προσπάθεια σημαίνει δουλειά. Calvin Coolidge, 1872-1933, Αμερικανός πρόεδρος.

Κάθε φορά ο Μέσι στο ίδιο έργο… θεατής!

16 Ιουνίου, 2019

Σε ατομικό επίπεδο θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής του κόσμου και σίγουρα ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Σε συλλογικό επίπεδο με την Μπαρτσελόνα τα έχει κατακτήσει όλα και πολλές φορές. Σε εθνικό επίπεδο όμως αδυνατεί κάθε φορά να οδηγήσει την Αργεντινή στην κορυφή. Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο αναμφισβήτητος ηγέτης της και αυτός που ως νέος το 2005 κατέκτησε με την Εθνική το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων και το 2008 στο Πεκίνο το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Όμως σε επίπεδο ανδρών η μία αποτυχία διαδέχεται την άλλη. Σε κάθε Μουντιάλ και σε κάθε Κόπα Αμέρικα, όλος ο πλανήτης καρφώνεται πάνω του για να τον δουν ως φαβορί να φτάνει εκεί που έφτασε ο Ντιέγκο Μαραντόνα και κάθε φορά η απογοήτευση πλημμυρίζει τους «αλμπισελέστε» και τους θαυμαστές του. Στην καλύτερη περίπτωση να φτάσει μέχρι τον τελικό, όπως έγινε στο Μουντιάλ το 2014 και στο Κόπα Αμέρικα το 2007, το 2015 και το 2016. Άλλες φορές ούτε εκεί! Και το 2011 που η διοργάνωση έγινε στην Αργεντινή, δεν έφτασε ούτε στον τελικό. 

Και τώρα, σε αυτό το Κόπα Αμέρικα, πάλι όλοι περιμένουν από αυτόν τα πάντα… Όμως στην πρεμιέρα δέχθηκε άλλη μία ψυχρολουσία. Η Αργεντινή ηττήθηκε με 2-0 από την Κολομβία και μετά τη λήξη αυτός παρέμεινε για λίγα λεπτά αμήχανος στο κέντρο του γηπέδου να αναρωτιέται «τι έφταιξε πάλι με την Εθνική…». Το αν θα καταφέρει να την οδηγήσει εκεί που ονειρεύεται θα το δείξει η συνέχεια της διοργάνωσης. Τίποτα δεν χάνεται από το πρώτο ματς. Όμως το πρώτο δείγμα ήταν αρνητικό και το δικό του «παρελθόν» σε επίπεδο Εθνικής δεν είναι με το μέρος του! Κι αν δεν τα καταφέρει και τώρα, θα τα καταφέρει ποτέ;… Είναι ήδη 32 ετών!
 

Read previous post:
Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές ντυμένοι στα μαύρα ζητούν την παραίτηση της επικεφαλής της κυβέρνησης

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν σήμερα στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ ντυμένοι στα μαύρα για να ζητήσουν την παραίτηση της επικεφαλής...

Close