Η παράνοια σε άτομα είναι σχετικά σπάνια. Όμως σε ομάδες, κόμματα, έθνη και εποχές είναι μάλλον ο κανόνας. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Καταργούνται θέσεις εργασίας στην Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ

Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών (USOPC) «εξαφανίζει»  51 θέσεις εργασίας και θέτει σε αναστολή σύμβασης 33 υπαλλήλους, σε μια προσπάθεια μείωσης των δαπανών κατά 10-20% τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα λόγω της νέας πανδημίας του κορονοϊού.

Με επιστολή προς το προσωπικό την Πέμπτη, την οποία επιβεβαίωσε το Reuters, η διευθύνουσα σύμβουλος της USOPC, Σάρα Χέρσλαντ εξήγησε ότι οι περικοπές έγιναν απαραίτητες για την αντιστάθμιση των οικονομικών δαπανών της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο του 2020, οι οποίοι «μεταφέρθηκαν» έναν χρόνο μετά.

«Πρέπει να καταλάβετε τις αποφάσεις που λάβαμε και πώς θα επηρεαστούν ο οργανισμός μας, οι αθλητές της Team USA και οι NGB (εθνικοί φορείς)» έγραψε η Χέρσλαντ. «Μπορεί να θυμάστε ότι στις 21 Απριλίου συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε τον αντίκτυπο της αναβολής των αγώνων του Τόκιο και του ιού COVID-19 στην οικονομική σταθερότητα του οργανισμού μας. Εξήγησα ότι τα έσοδα που προβλέψαμε να εισπράξουμε φέτος, και στα επόμενα χρόνια, θα μειωθούν.

Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να μειώσουμε προληπτικά τα έξοδά μας κατά 10-20% στη διάρκεια της τετραετίας 2020-2024 για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στην αποστολή μας και να εξυπηρετήσουμε τους αθλητές της Team USA για τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Λέγοντας ότι ήταν «συγκλονισμένη από το μέγεθος αυτής της αλλαγής», η Χέρσλαντ πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν μήνες, όχι εβδομάδες, πριν την επιστροφή  σε πλήρη λειτουργία, ιδιαίτερα στα εκπαιδευτικά κέντρα, στο Colorado Springs και στη λίμνη Placid.

«Στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας και ενός δύσκολου μήνα, όλοι πρέπει να αναρωτηθούμε εάν κάτι που φαίνεται τόσο απαίσιο είναι απαραίτητο και σωστό», δήλωσε ο Χέρσλαντ και συνέχισε: «Πιστεύω ότι αυτές οι ενέργειες είναι οι σωστές. Αυτή η πραγματικότητα, σε συνδυασμό με τις οικονομικές προκλήσεις που επηρεάζουν τα έσοδά μας, μας οδήγησαν στον εντοπισμό αρκετών τομέων όπου θα μειώσουμε τις προγραμματισμένες επενδύσεις μας κατά το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους και καθ όλη τη διάρκεια του επόμενου τετραμήνου. Όλοι μας θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε μια μικρότερη ομάδα, σε νέες ευθύνες και σε μια διαφορετική δομή. Αυτή η διαδικασία θα πάρει λίγο καιρό και θα χρειαστεί και λίγο υπομονή».

ΘΕΜΗΣ ΤΟΓΙΑΣ

Read previous post:
Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών επιχειρήσεων

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να εφαρμόσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας...

Close