Ένα πράγμα που πρέπει να μάθεις για την πολιτική είναι ότι δεν μπορείς να πας να παίξεις γκολφ με τον Πρόεδρο και να τον νικήσεις. Lyndon Johnson, 1908-1973, Αμερικανός πρόεδρος

Κατάρ: STOP για το λογότυπο του Μουντιάλ ’22

26 Ιουνίου, 2022

Το υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ υπενθύμισε στο Twitter την Κυριακή «την απαγόρευση αντιγραφής και τοποθέτησης του λογότυπου του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ποδοσφαίρου) στις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων», μετά τις προσφορές δημοπρασίας πινακίδων.

«Η Γενική Διεύθυνση Τροχαίας δηλώνει ότι οι πινακίδες που φέρουν το λογότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ειδική έκδοση που εκδίδεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες σε συντονισμό με τη FIFA, για νεοταξινομημένα οχήματα και για συγκεκριμένες πινακίδες που έχουν δημοπρατηθεί», αναφέρει το υπουργείο. Οι παραβάτες θα υπόκεινται σε δίωξη.

Πενήντα πινακίδες κυκλοφορίας με το λογότυπο του Μουντιάλ 2022, που θα πραγματοποιηθεί στο αραβικό εμιράτο από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, πουλήθηκαν σε δημοπρασία στα τέλη Μαΐου. Η πιο ακριβή, που φέρει τον αριθμό 811118, πουλήθηκε για 1,8 εκατομμύρια ριάλ Κατάρ (480.000 ευρώ).

Η FIFA είναι πολύ αυστηρή για την πνευματική ιδιοκτησία, όσον αφορά την παράνομη χρήση του λογότυπου του τουρνουά και της εικόνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στις 10 Μαΐου ανακοινώθηκαν οι πρώτες συλλήψεις για πώληση στα κοινωνικά δίκτυα απομιμήσεων προϊόντων (μπλουζάκια και καπέλα με το λογότυπο του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022).

Επίσης, τον περασμένο Δεκέμβριο οι Αρχές επισκέφτηκαν ένα εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων που επρόκειτο να μπουν σε μπουκάλια, τα οποίο έφεραν το λογότυπο του Κατάρ 2022.

 Π. Κουμάναταρος

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δώδεκα αστέρες στο…κυνήγι του Καρεμπέ