Μια εποχή αποκαλείται Σκοτεινή όχι επειδή το φως δεν μπορεί να λάμψει, αλλά επειδή ο άνθρωποι αρνούνται να το δουν. James Alber Michener, 1907-1997, Αμερικανός συγγαφέας

«Κατανάλωση Κληρονομιάς»: βιώσιμη μόδα από τη Sun Lee

6 Δεκεμβρίου, 2019

Κολεξιόν έξι κρεασιόν από κορεατικό χαρτί παρουσίασε η σχεδιάστρια μόδας Sun Lee από τη Νότια Κορέα. Η απόφοιτος της Design Academy Eindhoven δημιούργησε την κολεξιόν με επωνυμία «Κατανάλωση Κληρονομιάς» αφότου διαπίστωσε την ποσότητα των ρούχων που κάθε σεζόν πετιούνται στα σκουπίδια. «Αυτή η κολεξιόν βασίζεται σε τρεις αρχές: εφήμερο, αναλώσιμο, βιώσιμο» δήλωσε, στο Dezeen, η Sun Lee.
 
Κατασκευασμένες από χαρτί hanji και ύφασμα hansan-mosi, οι αρθρωτές κρεασιόν μπορούν να φορεθούν ως επίπεδα το ένα πάνω στο άλλο και έχουν σχεδιαστεί κατά τρόπο που μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν. 
 
«Τα εύθραυστα κομμάτια λειτουργούν ως αναλώσιμα φορέματα» εξήγησε. «Το χαρτί hanji είναι βιώσιμο, αναλώσιμο και εύκολα ανακυκλώσιμο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φόρεμα μπορεί να πεταχτεί με έναν πιο βιώσιμο τρόπο απ’ οτιδήποτε είναι fast fashion» πρόσθεσε.
 
 

 

Read previous post:
«Tea Museum», για τη χαρά της απόλαυσης του τσαγιού

Στην κινεζική πόλη Σιαμέν, το στούντιο Waterfrom Design δημιούργησε έναν χώρο για να χαίρεται κανείς την απλή απόλαυση τού να...

Close