Μάργκαρετ Θάτσερ, γ. 1925, Βρετανίδα πρωθυπουργός. Το είπε 10 χρόνια πριν γίνει πρωθυπουργός. 

Κατά 8,2% μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων το 2019

13 Ιανουαρίου, 2020

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα συνέχισαν να μειώνονται την περασμένη χρονιά καθώς περιορίστηκε η ζήτηση στη μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Κινεζική Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (CAAM).

Το 2019 πουλήθηκαν περίπου 25,77 εκατ. οχήματα, κατά 8,2% λιγότερα σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την CAAM. Η μείωση αυτή διευρύνθηκε σημαντικά σε σχέση με το 2018, όταν οι πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 2,8%, καθώς οι εντάσεις στο εμπόριο, οι αυστηρότερες προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων και η μείωση των επιδοτήσεων για νέα ενεργειακά οχήματα (NEV) επιβάρυναν τη βιομηχανία. Σε μηνιαία βάση, ωστόσο, η αγορά σταδιακά ανακάμπτει, σημείωσε η CAAM. Η παραγωγή οχημάτων της χώρας διαμορφώθηκε στα 25,72 εκατ. αυτοκίνητα πέρυσι, μειωμένη κατά 7,5% σε ετήσια βάση.

Οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων μειώθηκαν κατά 9,6% σε ετήσια βάση στα 21,44 εκατ. οχήματα, ενώ αυτές των NEVs μειώθηκαν κατά 4% στο 1,2 εκατ.

ΤΦ

Read previous post:
Βοσνία-Ερζεγοβίνη: “Πληγή” για το Σαράγεβο η ατμοσφαιρική ρύπανση

Η πιο μολυσμένη πόλη στον κόσμο ήταν χθες, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, η πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Σαράγεβο, σύμφωνα με τα...

Close