Όλα όσα πρέπει να ειπωθούν έχουν ήδη ειπωθεί, αλλά μιας και κανένας δεν ακούει, πρέπει να γυρίζουμε συνεχώς πίσω και να τα λέμε όλα ξανά από την αρχή. Andre Gide, 1869-1951, Γάλλος συγγραφέας.

Κατά 8,2% μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων το 2019

13 Ιανουαρίου, 2020

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα συνέχισαν να μειώνονται την περασμένη χρονιά καθώς περιορίστηκε η ζήτηση στη μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Κινεζική Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (CAAM).

Το 2019 πουλήθηκαν περίπου 25,77 εκατ. οχήματα, κατά 8,2% λιγότερα σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την CAAM. Η μείωση αυτή διευρύνθηκε σημαντικά σε σχέση με το 2018, όταν οι πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 2,8%, καθώς οι εντάσεις στο εμπόριο, οι αυστηρότερες προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων και η μείωση των επιδοτήσεων για νέα ενεργειακά οχήματα (NEV) επιβάρυναν τη βιομηχανία. Σε μηνιαία βάση, ωστόσο, η αγορά σταδιακά ανακάμπτει, σημείωσε η CAAM. Η παραγωγή οχημάτων της χώρας διαμορφώθηκε στα 25,72 εκατ. αυτοκίνητα πέρυσι, μειωμένη κατά 7,5% σε ετήσια βάση.

Οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων μειώθηκαν κατά 9,6% σε ετήσια βάση στα 21,44 εκατ. οχήματα, ενώ αυτές των NEVs μειώθηκαν κατά 4% στο 1,2 εκατ.

ΤΦ

Read previous post:
Βοσνία-Ερζεγοβίνη: “Πληγή” για το Σαράγεβο η ατμοσφαιρική ρύπανση

Η πιο μολυσμένη πόλη στον κόσμο ήταν χθες, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, η πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Σαράγεβο, σύμφωνα με τα...

Close