Βρίσκω τον πόλεμο αποκρουστικό, αλλά αυτοί που τον εγκωμιάζουν χωρίς να συμμετέχουν σ΄αυτόν, είναι ακόμα περισσότερο - Romain Rolland

Κανονισμός Καθαριότητας Δήμου Λαυρεωτικής: Συμβόλαιο συνέπειας ανάμεσα στη διοίκηση και τους πολίτες

4 Φεβρουαρίου, 2020

«Στρατηγικός μας στόχος είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων μας και η  αλλαγή του τρόπου της ζωής μας προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς κατά την παρουσίαση του νέου κανονισμού Καθαριότητας  του Δήμου, υπό μορφή βιβλίου που «πρέπει να φθάσει παντού», «σε κάθε σπίτι, επιχείρηση, στα σχολεία, σε συλλόγους» όπως επισήμανε.
Το βιβλίο-συμβόλαιο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, «αφορά την ανακύκλωση, την ορθή διαχείριση ογκωδών αντικειμένων, τη διαχείριση των δημοσίων και των ιδιωτικών χώρων, αλλά και των απορριμμάτων από επιχειρήσεις, από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τις λαϊκές αγορές». 
Στόχος μας, υπογράμμισε,  «είναι η απορρύπανση από τις διαφημίσεις  και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες να γίνει πραγματικός τρόπος ζωής. Τρόπος ατομικής και συλλογικής ευθύνης, τρόπος δέσμευσης, τρόπος για να αλλάξουμε, μέσα σε έναν κόσμο που επιβάλλεται να αλλάξει. Στρατηγικός μας στόχος είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων μας».
Ο Κανονισμός Καθαριότητας, ο οποίος παρουσιάστηκε στο ΚΑΠΗ Κερατέας, έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, και θα διανεμηθεί προσεχώς σε όλους τους κατοίκους του Δήμου.  
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι τρεις αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, Πάλλη Δήμητρα, Κανελλοπούλου Ελένη και Μακροδημήτρης Αθανάσιος, στις τοποθετήσεις τους μίλησαν για τα ζητήματα καθαριότητας που απασχολούν τον Δήμο και τους τρόπους με τους οποίους ο Κανονισμός  θα βοηθήσει τη διοίκηση και τους πολίτες στον κοινό αγώνα για καθαρές πόλεις.
 

Read previous post:
Οι Οίκοι αξιολόγησης “ζητούν” παρέμβαση των Κεντρικών Τραπεζών για τον κοροναϊό

Οι συνέπειες της εξάπλωσης του κοροναϊού, παρότι αυτός έχει – μέχρι στιγμής – χαρακτηριστικά επικινδυνότητας υγείας πολύ μικρότερα εκείνων του...

Close