Ελευθερία είναι εκείνη η δύναμις όπου έχει ο άνθρωπος εις το να κάμη όλον εκείνο, οπού δεν βλάπτει εις τα δίκαια των γειτόνων του. Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς

Καμπερίδης: «Υπερβάλλαμε τον εαυτό μας, θα είμαστε ανταγωνιστικοί»

23 Σεπτεμβρίου, 2020

Στοχεύοντας σε διαφορετική, προς το καλύτερο, αγωνιστική εικόνα, σε σχέση με την παρουσία που είχε στο παρκέ την περυσινή σεζόν, ετοιμάζεται για τη νέα περίοδο ο Αρης. 

Σε αυτό το πνεύμα εστίασε εμφατικά ο Σάββας Καμπερίδης, αλλά και οι Τζαμάλ Σούλερ, Δημήτρης Φλιώνης, σε media day που έγινε σήμερα στο Αλεξάνδρειο, από την ΚΑΕ.

«Ήταν αρκετά δύσκολο καλοκαίρι. Οι συνθήκες στην ομάδα και την κοινωνία ήταν πάρα πολύ ιδιαίτερες. Νομίζω ότι έγινε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα υπερέβαλλε εαυτό σε πολλές περιπτώσεις και για αυτό κατάφερε να έχει το ρόστερ που έχει. Προφανώς ο στόχος της ομάδας δεν είναι μόνο να σωθεί. Σίγουρα χρειαζόμαστε πολύ δουλειά, είναι νωρίς ακόμη. Είχαμε βασικά κομμάτια που ήρθαν αργά στην προετοιμασία. Πιστεύω ότι από την στιγμή που θα αφομοιώσουμε αυτά που ζητάμε, η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική και θα διεκδικεί το αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι», τόνισε, αρχικά, ο προπονητής του Αρη.

Πρόσθεσε λέγοντας για τη συγκρότηση του ρόστερ, το οποίο δομήθηκε, όπως είναι γνωστό, με περιορισμούς, λόγω των ban που «κουβαλά» η ΚΑΕ.

«Ξέραμε ότι οι επιλογές μας ήταν περιορισμένες, όσον αφορά τους παίκτες. Μπορεί να είναι μεγάλης ηλικίας κάποια από τα παιδιά που επιλέξαμε, αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες, με υψηλότερο μπάτζετ και στόχους από εμάς, οι οποίες μάλιστα δεν παίζουν μια φορά την εβδομάδα, που έχουν επίσης μεγάλους σε ηλικία παίκτες. Τα παιδιά που έχουν έρθει εδώ είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και είναι όλοι επαγγελματίες. Ξέρουν τι χρειάζεται να κάνουν για να είναι σε καλή κατάσταση. Σαν ομάδα έχουμε ένα εξαιρετικό σταφ αποκατάστασης και εκγύμνασης. Βασιζόμαστε και αυτό και πιστεύουμε ότι οι παίκτες θα είναι στη φυσική κατάσταση που πρέπει. Με βάση τις επιλογές που είχαμε, έπρεπε να κάνουμε προσαρμογές στη δική μας φιλοσοφία. Γνωρίζετε ότι είχαμε κάποιες άλλες επιλογές στο μυαλό μας, κυρίως σε Έλληνες παίκτες, αλλά η ομάδα έδειξε αντανακλαστικά και πήρε άτομα κοντά σε αυτό που θέλαμε να παρουσιάσουμε μέσα στο γήπεδο. Πρώτα ο Θεός να είμαστε υγιής και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να το πετύχουμε τους στόχους μας.

Προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο καλυμμένοι σε περίπτωση τραυματισμών. Πολλά παιδιά είναι νεαρής ηλικίας και μέσα από τον τρόπο που λειτουργεί και προπονείται η ομάδα, είμαι σίγουρος ότι θα ωφεληθούν».

Ερωτηθείς για τον Μάριο Τσάλμερς, απάντησε λέγοντας:
«Το σημαντικό για αυτό το παιδί είναι ότι δεν συμπεριφέρεται σαν πρωταθλητής ΝΒΑ. Λειτουργεί σαν κομμάτι της ομάδας από τη πρώτη στιγμή που ήρθε. Είναι πολύ δεκτικός σε κάθε πληροφορία και παρατήρηση. Δίνει το παράδειγμα και στα υπόλοιπα παιδιά. Ο τρόπος που παίρνει τις αποφάσεις του. Είναι στιγμές που παίρνει αποφάσεις σε πάρα πολύ μικρό χρόνο και αυτό δεν είναι εύκολο. Μπορεί να επιχειρήσει κάποιες δύσκολες πάσες ή να διαβάσει μια φάση σε πολύ μικρό χρόνο και αυτό δείχνει ότι έχει παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Γενικά, το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και όλοι λειτουργούν επαγγελματικά».

Σχολιάζοντας την εικόνα του Αρη στα φιλικά που έδωσε μέχρι τώρα, αλλά για το πρώτο επίσημο ματς το Σάββατο (26/9), με τον Ιωνικό, είπε:

«Με ικανοποίησε στα φιλικά ότι όλα τα παιδιά λειτουργούν σε απολύτως ομαδικό πνεύμα και η δουλειά που κάνουν στην άμυνα. Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται πολύ δουλειά στην επίθεση, καθώς οι περισσότερες συνεργασίες αφορούν το «1» με το “5”, που ήταν οι τελευταίες παίκτες που ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία. Πρώτος στόχος μας είναι να κυκλοφορούμε την μπάλα και να βρίσκουμε τις επιλογές μέσα από τη σωστή κυκλοφορία και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι παίκτες που είναι σημείο αναφοράς στην επίθεση μας και θα ορίζουν μεγάλο μέρος της επιθετικής λειτουργίες. Σημαντικό είναι να βγάλουμε ομαδικές φάσεις μέσα από τα πλεονεκτήματα μας. 

Ο Ιωνικός είναι μια ομάδα με συγκεκριμένη ταυτότητα με πολύ έμπειρο προπονητή. Σίγουρα και οι δύο ομάδες, στην παρούσα φάση, είναι ανέτοιμες. Έχουν ικανότητα στο σουτ και στο ένας εναντίον ενός. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Φλιώνης : «Εχουμε χημεία και ποιότητα»
============================

Πεποισμένος ότι ο Αρη θα καταφέρει να «περπατήσει» καλά στη νέα σεζόν δήλωσε ο Δημήτρης Φλιώνης. Ο αρχηγός των «κίτρινων» επισήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που για συνεχίζω στον Αρη. Νιώθω εμπιστοσύνη από την ομάδα και τους προπονητές. Η ομάδα είναι πολύ καλή και φαίνεται ότι έχει χημεία και ποιότητα. Παρότι θα είναι μια δύσκολη σεζόν για όλες τις ομάδες, απ’ όλες τις απόψεις, ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαι πολλά χρόνια στον Αρη, έχω χάσει το μέτρημα. Έχω δει πολλά και νιώθω πολύ χαρούμενος για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι άνθρωποι της ομάδας. Ξέρετε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που είχε η ομάδα σε όλους τους τομείς. Γίνεται μια προσπάθεια που θέλει διάρκεια και αρκετό μόχθο απ’ όλους μας».

Ο νεοαποκτηθείς από τους «κίτρινους», Τζαμάλ Σούλερ, με τη σειρά του δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που επιλέχθηκα από τον κόουτς Καμπερίδη να είμαι μέλος του Αρη, έχουμε ένα μείγμα από έμπειρους και νεαρότερους σε ηλικία παίκτες στην ομάδα, υπάρχει η φιλοδοξία να έχει η ομάδα καλύτερη παρουσία στη νέα σεζόν, σε σχέση με αυτή που είχε πέρυσι. Ανυπομονώ να αρχίσει η νέα σεζόν. Είμαι υποστηρικτής τους οράματος που έχει η ομάδα και τα στελέχη της, γι’ αυτό και επέλεξα να έρθω στον Αρη. Πάντα όταν εντάσσεται σε μια ομάδα υπάρχουν ρίσκα. Εχουμε ευκαιρία να κάνουμε μια χρονιά με πολλές νίκες. Κάθε ομάδα στη σεζόν έχει νέους παίκτες, είναι η αρχή του ταξιδιού. Χρειάζεται χρόνος και δουλειά για να αποκτήσουμε συνοχή και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του πρώτο επίσημου αγώνα της σεζόν με τον Ιωνικό».

Κατέληξε ο Αμερικανός γκαρντ, γνώριμος στο ελληνικό πρωτάθλημα από την περυσινή θητεία του στον Ηρακλή, τονίζοντας: «Είμαστε εδώ για να «χτίσουμε» κάτι ξεχωριστό για τη νέα σεζόν. Αυτό συζητήσαμε και με τον κόουτς , όταν μιλήσαμε στον τηλέφωνο. Προσωπικά, θεωρώ ότι είμαι έξυπνος μπασκετικά παίκτης, είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Να είμαι ηγέτης , αν χρειαστεί, να έχω το ρόλου του καθοδηγητή, του πλει μέικερ, μπορώ να δώσω ενέργεια, να σκοράρω, να παίξω άμυνα, να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου για να κερδίζει η ομάδα».
 

ΡΟΥΛΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Στο… μάτι των Αμερικανών και η Μπέρνλι

Η αμερικανική εταιρεία αθλητικών επενδύσεων ALK Capital LLC βρίσκεται σε συνομιλίες για την αγορά της Μπέρνλι, σύμφωνα με πηγές του...

Close