Δεν είναι ότι χειροτέρεψε ο κόσμος, απλώς η κάλυψη των γεγονότων έγινε πολύ καλύτερη. G.K. Chesterton, Άγγλος συγγραφέας & κριτικός

Καμία περίπτωση απουσίας του Χιμένεθ από τα αποδυτήρια του AEL FC Arena

16 Ιανουαρίου, 2018

Δεν υπάρχει περίπτωση απουσίας του Μανόλο Χιμένεθ από τα αποδυτήρια του AEL FC Arena στο ματς του Σαββάτου, ΑΕΛ-ΑΕΚ για τη 18η αγωνιστική της Super League. Ο Ισπανός προπονητής έχει τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο λόγω της χειρονομίας του προς τους φιλάθλους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (19/11/2017) η οποία ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα. Η ΠΑΕ ΑΕΛ σε σημερινή της ανακοίνωση προανήγγειλε ότι θα ζητήσει να απαγορευτεί η είσοδός του και στα αποδυτήρια, όμως οι κανονισμοί είναι σαφέστατοι και δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο.
 
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στις 22/12/2017 αναφέρεται ξεκάθαρα σε «αγωνιστικό χώρο» στην ανακοίνωσή της: «Επέβαλε στον εφεσίβλητο Μανόλο Χιμένεθ σωρευτικά χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000) και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για σαράντα πέντε (45) ημέρες». 

Ο πειθαρχικός κανονισμός προσδιορίζει με ακρίβεια την έννοια του αγωνιστικού χώρου: «Ο χώρος που περικλείεται από τις εξέδρες ή την εσωτερική περίφραξη του γηπέδου και περιλαμβάνει τον αγωνιστικό χώρο, την περιμετρική αυτού έκταση, τις τεχνικές περιοχές με τους πάγκους των αναπληρωματικών και των αξιωματούχων του αγώνα και διαθέτει πρόσβαση στο χώρο αποδυτηρίων». Μάλιστα, τον διαχωρίζει από τον χώρο των αποδυτηρίων: «Ο χώρος αυτός περιλαμβάνει τα αποδυτήρια των ομάδων και των αξιωματούχων του αγώνα καθώς και τους διαδρόμους που οδηγούν σε αυτά». Συνεπώς, ο Χιμένεθ θα βρίσκεται μαζί με τους παίκτες του στα αποδυτήρια του γηπέδου της Λάρισας και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει το ματς από ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπως κάνει διαρκώς από τα τέλη Νοεμβρίου. Θυμίζουμε ότι αρχικά είχε τιμωρηθεί με 15 ημέρες αλλά ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε έφεση, αυξάνοντας την ποινή του σε 45 ημέρες. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

«Να ισχύσει για τον Χιμένεθ ό,τι και για τον Φυντάνη»

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Έρευνα από την Ομοσπονδία για ρατσιστική συμπεριφορά στο Ανόβερο-Μάϊντς

Η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας, σχετικά με τα περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς, που έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο,...

Close