Κάθε αλλαγή βρίσκει αντίσταση επειδή οι γραφειοκράτες έχουν επενδυμένα συμφέροντα στο χάος μέσα στο οποίο λειτουργούν. Richard Nixon, 1913-1994, Αμερικανός πρόεδρος. 

Καμία αναδρομική χρέωση των δήμων για τα απορρίμματα που έστειλαν στη Φυλή το 2019 και 2020

2 Ιουνίου, 2020

Δεν θα πληρώσει κανένας δήμος αναδρομικά για τα απορρίμματα που έστειλε στη Φυλή το 2019 και το 2020 ενώ το νέο σχέδιο τιμολόγησης του ΕΔΣΝΑ θα έχει ισχύ από 1-1-2021, τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» περί αυξημένης κοστολόγησης στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Αναφορικά με το νέο σχέδιο κανονισμού τιμολόγησης, η Περιφέρεια σημειώνει ότι  κανένας δήμος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ενημερώθηκε έγκαιρα.  Όλοι οι δήμοι έλαβαν το σχέδιο του Κανονισμού στις 14 Απριλίου και ουδείς εξέφρασε στο διάστημα του ενός μήνα που δόθηκε διορία, την παραμικρή αντίθεση.
Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια υιοθέτησε πολιτική οικονομικής επιβράβευσης των δήμων που μειώνουν τα σύμμεικτα απορρίμματα και κάνουν ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή. Συγκεκριμένα  κάθε τόνος βιοαπόβλητων ή φυτικών απορριμμάτων προς τη Φυλή, θα τιμολογείται με το 50% του κόστους που ισχύει για τα σύμμικτα απορρίμματα.
Τέλος γίνεται αναφορά στην στήριξη της  Περιφέρειας προς τους δήμους για να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό σύστημα διαλογής στην πηγή των βιοαποβλήτων. Να μειώσουν την ποσότητα των σύμμεικτων απορριμμάτων που στέλνουν στη Φυλή και να πληρώνουν ακόμη λιγότερα χρήματα. Μέχρι στιγμής έχουν  προμηθευτεί 80 νέα απορριμματοφόρα και 9.000 καφέ κάδους ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα για την ενίσχυση της ανακύκλωσης  που υλοποιεί η Περιφέρεια στο πλαίσιο του ομώνυμου έτους που  διανύουμε. 
 

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Σε τηλεημερίδα της Περιφ. Αττικής και του ΕΔΣΝΑ η παρουσίαση του ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης των Βιοαποβλήτων στην Αττική

Τηλεημερίδα με θέμα «2020: Έτος Ανακύκλωσης για την Αττική, Διαχείριση Βιοαποβλήτων - Η Επόμενη Μέρα» και με τη συμμετοχή δημάρχων...

Close