Το κακό είναι το προϊόν της ικανότητας του ανθρώπου να κάνει αφηρημένο αυτό που είναι συγκεκριμένο. Jean-Paul Sartre, 1905-1980, Γάλλος φιλόσοφος

Καλοδεχούμενοι οι δήμαρχοι που κρατούν αποστάσεις από την «τρομοκρατία» δηλώνει ο πρόεδρος Ερντογάν

11 Σεπτεμβρίου, 2019

Οι Τούρκοι δήμαρχοι οι οποίοι κρατούν αποστάσεις από τρομοκρατικές οργανώσεις και από παραβιάσεις του νόμου «είναι καλοδεχούμενοι» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την καθαίρεση τριών δημάρχων του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στις πόλεις Ντιγιάρμπακιρ, Βαν και Μαρντίν και την αντικατάστασή τους με κρατικούς αξιωματούχους λόγω κατηγοριών για «τρομοκρατία», και τις έντονες πολιτικές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση, ο Ερντογάν υποδέχθηκε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο 29 μητροπολιτικούς δημάρχους.

Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι πολιτικοί μπορούν να έχουν διαφορετικές απόψεις και θέσεις αλλά χρειάζεται να μπορούν να δρουν με ενότητα όταν το έθνος και τα συμφέροντα της χώρας διατρέχουν κίνδυνο.

Τονίζοντας ότι τα 3/4 του τουρκικού πληθυσμού κατοικούν σε μητροπολιτικούς δήμους, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι οι δήμαρχοι σε αυτές τις περιοχές έχουν μεγάλη ευθύνη.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να βρίσκομαι με δημάρχους που κρατούν αποστάσεις από την τρομοκρατία, τρομοκρατικές οργανώσεις και την παρανομία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι δήμαρχοι που παρευρέθηκαν στη συνάντηση προέρχονταν και από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρεπουμπλικανικό κόμμα (CHP). Οι κρατικοί αξιωματούχοι που διορίστηκαν στις θέσεις των τριών φιλοκούρδων δημάρχων εκπροσώπησαν τις δήμους τους στην συνάντηση.

Πριν από μία εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού απείλησε «να καταστρέψει» τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου επειδή εξέφρασε τη στήριξή του στους τρεις καθαιρεθέντες κούρδους δημάρχους.

 

Με πληροφορίες από Daily Sabah

Read previous post:
Για «σπέκουλα» και «πρωτοφανή λαθροχειρία» κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των μετακλητών

Ανεβάζει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ζήτημα των μετακλητών για το οποίο κάνει λόγο για «σπέκουλα» και...

Close