Η πολιτική είναι αναίμακτος πόλεμος. Ο πόλεμος είναι αιματηρή πολιτική. Μάο Τσε-Τουνγκ, 1893-1976, Κινέζος ηγέτης

Καλλιτέχνης προσφέρει αμοιβή για να του επιστρέψουν laptop του

6 Απριλίου, 2023

Ο Τζέιμς Πένφολντ, καλλιτέχνης που υπογράφει με το όνομα Penny, επέστρεψε στο σπίτι από σύντομες διακοπές και διαπίστωσε ότι ο φορητός υπολογιστής και ο σκληρός δίσκος του, που περιέχουν εκατοντάδες έργα του είχαν κλαπεί από το σπίτι του στο Ανατολικό Λονδίνο.

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο καλλιτέχνης αναφέρει ότι δεν είχε αντίγραφα ασφαλείας των έργων του στο cloud και έχει χάσει τόσα πολλά που μετά βίας τολμά να φανταστεί. «Αισθάνομαι απόλυτα συντετριμμένος» τονίζει.

Ο Πένφολντ ο οποίος δημουργεί με στένσιλ, φτιάχνει συχνά συνθέσεις στον υπολογιστή για να σχεδιάσει τα περίπλοκα κολάζ του. Όταν του έκλεψαν τον υπολογιστή, πολλά από τα έργα του σε εξέλιξη χάθηκαν, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων και ολοκληρωμένων έργων που προγραμμάτιζε να παρουσιάσει σε επερχόμενες, αυτοχρηματοδοτούμενες εκθέσεις στο Λονδίνο.

Στον υπολογιστή του υπήρχε επίσης ένα ακυκλοφόρητο έργο NFT και ένα πορτρέτο του Μπάτμαν, σύμφωνα με το Artnet News.

«Θα ήμουν πρόθυμος να προσφέρω ένα εκατομμύριο λίρες (1,2 εκ. δολάρια) για την ασφαλή επιστροφή των αρχείων και του φορητού υπολογιστή μου» αποσαφήνισε ο Τζέιμς Πένφολντ σε δήλωσή του. «Ο σκληρός δίσκος είναι πιθανότατα σε κάδο απορριμμάτων ή ενεχυροδανειστήριο, καθώς δεν αξίζει τίποτα για κανέναν άλλον, αλλά είναι ανεκτίμητο για μένα και την οικογένειά μου. Είναι κυριολεκτικά σαν να έχουν κλέψει ένα κομμμάτι μου» είπε.

Σε μήνυμα προς τους ακόλουθούς του, ο καλλιτέχνης διατήρησε τη διάθεση του, επισημαίνοντας πόσο ειρωνική ήταν η κλοπή, δεδομένου ότι στα έργα του συχνά απεικονίζει ανθρώπους να διαπράττουν κλοπές.