Η ιστορία μας διδάσκει ότι οι άνθρωποι και τα έθνη συμπεριφέρονται με σύνεση μόνο όταν έχουν εξαντλήσει κάθε άλλη  εναλλακτική λύση - Abba Eban Ισραηλινός διπλωμάτης

Καλή αεροδυναμική και μειωμένοι ρύποι τα δυνατά χαρτιά του Opel Mokka

14 Ιανουαρίου, 2021

Η αεροδυναμική πάντα έπαιζε σημαντικό ρόλο σε ένα όχημα, καθώς αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου. Οι σχεδιαστές της Opel, μετά από πολλούς πειραματισμούς, κατάφεραν στο Mokka να πετύχουν cD μόλις 0.32, που αποτελεί έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές οπισθέλκουσας στην κατηγορία του.

Λόγω των προκλήσεων που επιφέρει η μείωση εκπομπών CO2, η αποδοτική αεροδυναμική αποτελεί όλο και σημαντικότερο παράγοντα για την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και για τους ίδιους τους πελάτες. Χαμηλή αντίσταση σημαίνει ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να κινηθεί, που με τη σειρά του μεταφράζεται σε μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

Οι μηχανικοί βελτιστοποίησαν την αεροδυναμική του νέου Mokka στην αεροδυναμική σήραγγα του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης και ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου κατάφεραν να μειώσουν τον συντελεστή οπισθέλκουσας μέχρι το 0.32 cD, έχοντας συνολικά το μοντέλο 2,27 τ.μ. καθαρής μετωπιαίας επιφάνειας.

Κ.Π.