Όποιο κόμμα ισχυρίζεται ότι έβρεξε κατόπιν ενεργειών του, δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται ότι οι αντίπαλοί του το κατηγορούν για την ξηρασία. Dwight Whithney Morrow, 1873-1931, Αμερικανός δικηγόρος

«Καλειδοσκοπικό», από την Αμάντα Μπρόουντερ

23 Σεπτεμβρίου, 2019

Εκατοντάδες μέτρα υφασμάτων, με ζωηρά χρώματα και μοτίβα χρησιμοποιεί η Αμερικανή καλλιτέχνης υφαντικής Αμάντα Μπρόουντερ (Amanda Browder) και μαζί με ομάδες εθελοντών τα ράβει σε τεράστια υφασμάτινα φύλλα που μοιάζουν με καπιτονέ παπλώματα. Αυτά τα υφασμάτινα φύλλα τα τυλίγει στη συνέχεια γύρω από κωδωνοστάσια, τα κρεμάει από αετώματα και μαρκίζες, δίνοντας στον περαστικό τη δυνατότητα καινούργιας εμπειρίας οικείων κτισμάτων.

«Είμαι ερωτευμένη με τη μετασχηματιστική φύση των υλικών και με το πώς ο συνδυασμός του οικείου δημιουργεί αφηρημένες σχέσεις με τον χώρο» εκμυστηρεύεται η κάτοχος δύο μεταπτυχιακών -σε γλυπτική το ένα, σε εγκαταστάσεις το δεύτερο- καλλιτέχνης με από τη Μοντάνα. «Με ελκύει το να επανεφευρίσκω χρώματα Ποπ Αρτ, εξερευνώντας μετατοπίσεις της κλίμακας και γλυπτικές αντιλήψεις» εξηγεί.

Read previous post:
Σκόραραν Παυλίδης και Αυλωνίτης

Με τον Βαγγέλη Παυλίδη να βρίσκει για ακόμη μία φορά τ΄ αντίπαλα δίχτυα και τον Τάσο Αυλωνίτη να σκοράρει για...

Close