Η συνηθισμένη μοίρα των καινούργιων αληθειών είναι να αρχίζουν σαν αιρέσεις και να καταλήγουν σαν προκαταλήψεις. Thomas Huxley, 1825-1895, Βρετανός βιολόγος

Καλαϊτζάκης: «Να “δείρουμε” στην άμυνα και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό»

24 Ιουνίου, 2024

Στα δύο στοιχεία που θα πρέπει να έχει η Εθνική Ελλάδας στα ματς του τουρνουά «Ακρόπολις», αλλά κυρίως στους αγώνες του Προ-ολυμπιακού που ακολουθούν στάθηκε ιδιαίτερα ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μπάσκετ ο διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού η ομάδα πρέπει να παίξει καλή άμυνα και να «χτυπά» στον αιφνιδιασμό.

Οι δηλώσεις του Καλαϊτζάκη:

Η προετοιμασία της Εθνικής είναι εκ των πραγμάτων express, αφού θα πρέπει να είστε έτοιμοι σε λίγες ημέρες. Πώς εξελίσσεται σε σχέση με τους στόχους που σας είχαν βάλει οι προπονητές σας από την αρχή;

«Θεωρώ ότι ξεκίνησε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε όλοι Είμαστε πιο μπροστά από ότι θα έπρεπε αυτήν την περίοδο, μετά από μία εβδομάδα που είμαστε μαζί. 

Έχουμε μπροστά μας ένα τουρνουά, στο οποίο θα βγάλουμε και κάποια συμπεράσματα, αφού θα είναι οι τελευταίοι αγώνες πριν από το Προολυμπιακό. Θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να πάμε να κάνουμε την δουλειά μας.»

Χωρίς να αποκαλύπτουμε μυστικά η ταυτότητα της ομάδας ποια θα είναι;

«Δεν θέλουμε να δεχθούμε πάνω από 60-65 πόντους. Με τα προσόντα που έχουμε όλοι και τα κορμιά που υπάρχουν στην ομάδα δεν θα πρέπει να δεχόμαστε πολλούς πόντους. 

Θα πρέπει να βγάλουμε άμυνες, να “δείρουμε” στην άμυνα, να τρέξουμε και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους από αιφνιδιασμούς.»

Τα τελευταία τεστ θα γίνουν στο Ακρόπολις με ομάδες που διαθέτουν δυνατούς παίκτες. Θα είναι σημαντικό για εσάς να δώσει το παρών ο κόσμος και να δώσει την δική του ώθηση πριν το μεγάλο ραντεβού της επόμενης εβδομάδας;

«Θα αντιμετωπίσουμε δύο πολύ καλές ομάδες με δυνατά ρόστερ και γνωστούς παίκτες. 

Σημασία έχει όχι με ποιον θα παίξουμε, αλλά πως θα εμφανιστούμε εμείς. Κοιτάμε τον εαυτό μας και θεωρώ ότι θα είμαστε αρκετά έτοιμοι και ότι θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για το Προολυμπιακό Τουρνουά.»