Οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να ανταποδώσουν το κακό παρά το καλό που τους έκανες, αφού η ευγνωμοσύνη είναι βάρος, ενώ η εκδίκηση είναι ευχαρίστηση. Tacitus, 55-120 μ.Χ., Ρωμαίος ιστορικός

Και ο Μινγκς «θύμα» ρατσιστικής επίθεσης στα social media

16 Απρίλιος, 2021

Ο αμυντικός της Άστον Βίλα, Τάιρον Μινγκς, ήταν το τελευταίο θύμα ρατσιστικής επίθεσης στα social media, με τον ίδιο να παροτρύνει τους «ακόλουθούς» του στο διαδίκτυο να «παλέψουν για την αλλαγή», παρά να εκφράζουν τη συμπάθειά τους και τη στήριξή τους στο πρόσωπό του.

Ο 28χρονος Μινγκς, ανέβασε στο Twitter ένα screenshot από ένα ρατσιστικό μήνυμα που δέχθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram. «Ακόμη μια μέρα στη ζωή των social media, χωρίς να γίνεται το παραμικρό… φιλτράρισμα. Σας παρακαλώ μην νιώθετε άσχημα για εμάς, αλλά σταθείτε ο ένας δίπλα στο πλευρό του άλλου και παλέψτε για την αλλαγή. Τα social media δεν θα γίνουν πιο ασφαλή χωρίς αυτή τη στάση απ’ όλους μας».

Η Άστον Βίλα απ’ την πλευρά της τόνισε πως είναι «αηδιασμένη» απ’ αυτό το «αποτρόπαιο μήνυμα». «Καταδικάζουμε όλες τις μορφές φυλετικών διακρίσεων και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί με τον Τάιρον, ο οποίος είναι ένα από τα πρόσωπα που εμπνέουν και βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του ρατσισμού», ανέφερε ο αγγλικός σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Το τελευταίο διάστημα οι ρατσιστικές, διαδικτυακές «επιθέσεις» σε παίκτες της Premier League έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν με τους Αντονί Μαρσιάλ, Αξέλ Τουανζέμπε και Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Ρίσε Τζέιμς της Τσέλσι.

Οι φορείς του αγγλικού ποδοσφαίρου ασκούν ολοένα και μεγαλύτερη πίεση στις εταιρείες των social media για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα. Το Instagram ανακοίνωσε μέτρα και το Twitter δεσμεύθηκε να συνεχίσει τις προσπάθειές του, μετά τη λήψη μέτρων σε περισσότερες από 700 περιπτώσεις «διαδικτυακής κακοποίησης» που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο στη Βρετανία από το 2019.