Ο πόλεμος εναντίον μιας ξένης χώρας συμβαίνει μόνο όταν οι τάξεις με το χρήμα εκτιμούν ότι θα βγάλουν κέρδος από αυτόν - George Orwell (1903-1950, Βρετανός συγγραφέας)

Καβάλα-Ξάνθη: Μήνυμα ενότητας με σποτάκι από τους δύο δήμους

  Μήνυμα ενότητας όλων των δημοτών της Καβάλας στην κοινή προσπάθεια ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού, στέλνει ο Δήμος, μέσα από ένα σποτάκι που δημιούργησε και στο οποίο συμμετέχουν και οι εννέα επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού Συμβουλίου.

   Με κεντρικό σύνθημα #ΚαβάλαΜείνεΣπίτι, ο Δήμος Καβάλας θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, συμβάλλοντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο στη μείωση της εξάπλωσης του ιού.

   Τόσο ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, από το γραφείο του στο δημαρχείο, όσο και οι υπόλοιποι οχτώ επικεφαλής των παρατάξεων, ο καθένας από το σπίτι του, στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς τους πολίτες της Καβάλας να παραμείνουν ψυχραίμοι και να επιδείξουν υπευθυνότητα, στηρίζοντας την κοινή προσπάθεια όλων.

   Στο διάρκειας περίπου δύο λεπτών βίντεο, που προβάλλεται από όλα τα τοπικά ΜΜΕ, ο δήμαρχος της Καβάλας αναφέρει ακόμα ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημοτικές υπηρεσίες γίνεται πλέον τηλεφωνικά και κατόπιν ραντεβού.

   Ψυχολογική υποστήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη

   Την ίδια ώρα, από σήμερα το πρωί ξεκίνησε, με πρωτοβουλία επίσης του Δήμου Καβάλας, η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε όσους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δύσκολες και ίσως πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες λόγω του κορονοϊού.

   Με τη συνδρομή του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και την πολύτιμη βοήθεια των ψυχολόγων και των κοινωνιολόγων που διαθέτει, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να επικοινωνούν μαζί τους όσοι νιώθουν την ανάγκη ώστε να τους παρέχεται βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη.

   Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Μαρία Στεργίδου, «μέχρι σήμερα το Κέντρο παρείχε ψυχολογική βοήθεια και υποστήριξη σε όλες τις συμβουλευόμενες γυναίκες που είναι εγγεγραμμένες και απευθύνονταν σε εμάς. Πλέον, υπάρχει η δυνατότητα, σε όσους το έχουν ανάγκη, σε όσους νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν μαζί μας, να συνομιλήσουν, να μας καταθέσουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους κι εμείς από τη δική μας μεριά να τους βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Πάντως, είναι γεγονός πως υπάρχουν αρκετές συμβουλευμένες γυναίκες μεγάλης ηλικίας που έπεσαν θύματα κακοποίησης στο οικογενειακό τους περιβάλλον, όχι μόνο από τους συζύγους τους αλλά και τα παιδιά τους, που εποφθαλμιούσαν τη σύνταξή τους και τώρα έχουν κλειστεί στο σπίτι λόγω του κορονοϊού, οπότε χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη και βοήθεια”.

   Λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους ειδικούς του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας και το επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΒΑ, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07:30 εως τις 15:00, καλώντας στα τηλέφωνα: 2513 500000, 2513 500190 και 2513 500453. 

   Πρωτοβουλίες και από τον Δήμο Ξάνθης

   Ο Δήμος Ξάνθης, στο πλαίσιο της πρόληψης εξάπλωσης του κορονοϊού και θέλοντας να συμβάλει στην ενημέρωση και στήριξη των πολιτών, ενεργοποίησε από σήμερα το πρωί δύο νέες τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας και πληροφόρησης, προκειμένου όλοι να έχουν τη δυνατότητα, επίσημης- επιστημονικής, ενημέρωσης και υποστήριξης και πολύ περισσότερο, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

   Έτσι, στην τηλεφωνική γραμμή 25410 84458 απαντούν ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και νοσηλευτής, ενώ στην τηλεφωνική γραμμή 25410 27670 απαντά γιατρός και ειδικός παθολόγος. Οι δυο τηλεφωνικές γραμμές λειτουργούν τις καθημερινές, από τις 07:30 έως τις 15:00.

Βασίλης Λωλίδης

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Πορτογαλία: 9,2 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας

Η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πακέτο ύψους 9,2 δισεκ.

Close