Τα μεγάλα πράγματα φτιάχνονται από μια σειρά μικρών πραγμάτων που συγκεντρώνονται όλα μαζί. Vincent Van Gogh, 1853-1890, Ολλανδός ζωγράφος

Κ. Χήτας: Ανάγκη για άμεσο καθορισμό ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου

29 Ιουλίου, 2021

Την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει άμεσα σε καθορισμό ΑΟΖ με την Κύπρο, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Χήτας σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντική η ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών «δεδομένης της πολύ κρίσιμης κατάστασης και της κλιμάκωσης από πλευράς της Τουρκίας της προκλητικότητας αλλά και της διεκδικητικότητας».

«Για εμάς η Κύπρος δεν κείται μακράν ούτε είναι ανεξάρτητο κράτος», σημείωσε. «Για εμάς για την Ελληνική Λύση η Κύπρος είναι Ελλάδα και θα πρέπει η Ελλάδα να λειτουργήσει ως εγγυήτρια δύναμη».

«Τονίσαμε ότι θα πρέπει να παραμεριστεί αυτή η τακτική που ακολουθεί η χώρα μας τόσα χρόνια του κατευνασμού και να ζητήσουμε άμεσα κυρώσεις για την Τουρκία, να ασκήσουμε κάποιο βέτο και να διεκδικήσουμε αυτά που πραγματικά μας αναλογούν», επισήμανε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης. «Είχαμε ένα Αττίλα 2 πριν από λίγες ημέρες με την είσοδο των Τούρκων στα Βαρώσια».