Η τέχνη της πολιτικής είναι να προβλέπεις το αναπόφευκτο και να επισπεύδεις την εμφάνιση του. Ταλεϋράνδος, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Κ. Χατζηδάκης: «Νέα Δημοκρατία, 48 χρόνια το κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών»

«Στις 4 Οκτωβρίου 1974, 48 χρόνια πριν, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία και, στηριζόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ενώ “παρέλαβε χάος, έφτιαξε κράτος!”», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει στην ανάρτησή του:

«Η Νέα Δημοκρατία, χωρίς να διεκδικεί το αλάθητο, παρέμεινε πάντα το κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών. Των επιλογών που, έστω και με καθυστέρηση και κακέκτυπες αντιγραφές, ακολούθησαν οι αντίπαλοί της (Ευρώπη, ΝΑΤΟ, ελεύθερη οικονομία). Το κόμμα που βρέθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής, δίνουμε σήμερα τη μάχη για μια Ελλάδα ισχυρή στην οικονομία και στον διεθνή μας περίγυρο, με γνώμονα τις ίδιες αρχές: σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αλήθεια, προσαρμόζοντας παράλληλα την πολιτική μας απέναντι στις νέες διεθνείς οικονομικές και τεχνολογικές συνθήκες. Όπως το έλεγε και η Ιδρυτική Διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, αυτές είναι οι παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας απέναντι στους Έλληνες πολίτες».

Γ. Μπ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ