Είναι ευκολότερο να ληστέψεις ιδρύοντας μια τράπεζα παρά απειλώντας έναν ταμία. - Μπέρτολ Μπρεχτ

Κ. Παπακώστα: Δεν θα συμμετάσχω στη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας

14 Ιούνιος, 2018

Την απόφασή της να μη συμμετάσχει στη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας έκανε γνωστή η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για απαξίωση και ευτελισμό του κοινοβουλευτισμού επειδή δεν θέλει εκλογές.

«Με την κατάθεση της πρότασης μομφής, με πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβεβαιώνεται με θεσμικό τρόπο, ότι στην πραγματικότητα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί τώρα τις εκλογές, ώστε να φύγει η «χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών», όπως συνηθίζει να λέει. Ακυρώνει την παραδοχή που έκανε κατά την διάρκεια ταξιδιού του στο εξωτερικό (Μόναχο), ότι «οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα», αφού με την εφαρμοζόμενη πολιτική του πρακτική, και μάλιστα με την εκμετάλλευση του θεσμικού εργαλείου της πρότασης δυσπιστίας, υπονομεύεται de facto η ποιότητα της Δημοκρατίας, με δική του ευθύνη. Σε αυτή την παρωδία και στην απαξίωση της ποιότητας της Δημοκρατίας επιλέγω να μην συμμετέχω, ώστε να μη νομιμοποιήσω με την παρουσία μου τον ευτελισμό και την απαξίωση του κοινοβουλευτισμού», δήλωσε η Κατερίνα Παπακώστα.

Read previous post:
Με Λίβερπουλ τα εγκαίνια του νέου «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»

Η Λίβερπουλ θα είναι η πρώτη ομάδα που θα φιλοξενηθεί σε επίσημο παιχνίδι στο νέο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», όπως ανακοίνωσε...

Close